avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Am gasit:
Pretinderea, primirea, acceptarea sau nerespingerea promisiunii trebuie să aibă ca obiect bani sau alte foloase. Prin expresia „alte foloase” se înţelege un folos patrimonial (comisioane, lucrări gratuite, chiar acordare unui împrumut de bani într-un mod avantajos cu restituirea acestuia) sau un avantaj nepatrimonial sau de orice natură (de exemplu va săvârşi infracţiunea de luare de mită directorul unei societăţi comerciale, care condiţionează angajarea unei persoane de sex feminin, de întreţinerea de către acesta din urmă a unor relaţii sexuale de orice natură cu făptuitorul).
Cred ca este aplicabil acest principiu si darii de mita, si primirii de foloase necuvenite si traficului de influenta.
simeria a scris:

care e actul prin care se dispune nup?

Din cate stiu NUP se poate dispune prin rezolutie, iar in cazul in care aceasta este atacata in temeiul art 278^1 si este mentinuta de judecator, confirmarea rezolutiei prin care s-a dispus NUP se face prin sentinta.

Edit: se mai poate dispune NUP si prin rechizitoriul prin care se trimit in judecata unii dintre faptuitori si se dispune NUP pt altii.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Patrick_, utilizator
catalinpituc a scris:

Dupa ce m-am uitat din nou pe ordinea de zi a Senatului din 16 mai, unde, din nou, nu a fost dezbatut proiectul de lege 267/2011, pentru a se permite organizarea concursului la INM in august, incep sa am foarte mari rezerve ca se va mai organiza concursul din vara.
Totusi, mai sunt 4-5 saptamani pana ar trebui anuntat acest concurs, si noi nu avem un temei legal pentru organizarea lui. Incredibil asa ceva. Un proiect de lege cu articol unic, care din Decembrie 2010 nu se reuseste a fi aprobat final.

Din cate am inteles exista si posibilitatea de adoptare tacita a unor legi care dupa o anumita perioada de timp de cand au fost promovate in camera decizionala se considera adoptate si se trimit spre promulgare.

In alta ordine de idei, cred ca nici nu ami conteaza chiar asa de mult ce se va stabili in legatura cu acest examen. :)
Multi dintre cei de pe forum invata si dezbat anumite teme legate de subiectele acestui exemen din pasiune si inertie. :D
Ai dreptate Patrick - nici nu mai stiu daca vreau sa intru la INM dar nu cred ca ma mai pot vindeca din vara anului trecut mai iau o pauza si iar ma apuc de invatat, cand nu invat mi se pare ca imi lipseste ceva, iar cand invat mai descopar lacune si imi dau sseama ca mai am asa mult de invatat..... si o iau de la capat.:D
Daca nu se organizeaza examen organizam noi unul online dam si note si premii.
Stati fara teama in august avem examen nu scapam ....
Patrick_ a scris:

In alta ordine de idei, cred ca nici nu ami conteaza chiar asa de mult ce se va stabili in legatura cu acest examen. :)
Multi dintre cei de pe forum invata si dezbat anumite teme legate de subiectele acestui exemen din pasiune si inertie. :D

Crezi?? nu stiu ce sa zic,,,nu ma aflu printre cei care fac asta doar asa,,,sa am de lucru,,,si sper sa se organizeze examenul in vara...apoi ca tacit sau "netacit" asta nu ma mai intereseaza ....:D
Si sunt convinsa ca multi vor asta,,,,pasiune pasiune dar,,,cu asta nu ne platim facturile :D
Asa ca,,,eu sper in primul rand sa se organizeze si,,,in al 2-lea rand,,,sa fie bine...pentru ca sincer simt ca nu mai pot...mi-a ajuns...din inertie deja visez doar grile...:">
Spor!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)