avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
m13d a scris:

@Catalinpituc - nu cred ca a invata dreptul pentru ca iti place reprezinta o pierdere de timp, daca inveti doar motivat de examen sau admiterea la INM cred ca vei avea o dezamagire extrema in cazul in care examenul nu se va tine sau nu vei reusi sa te numeri printre cei admisi. Viata trebuie privita cu optimism, nu pierzi un examen castigi experienta pentru urmatorul pas indiferent de momentul in care se va produce.

Poate ar trebui sa tac, dar mi-e greu sa cred ca stam ore intregi p scaun invatand, unii de 1 an de zile si doar din pasiune. Poate din pasiune am urmat facultatea asta dar deja nu mai suntem copii, trebuie sa avem un tel pentru care invatam, ca se adauga si pasiunea,,asta e foarte bine,,,dar sa nu imi spui tu mie ca nu inveti si nu te chinui pentru admiterea asta si pentru ca vrei sa fii printre cei admisi pentru ca atunci,,scuza-ma, dar nu te cred! Toti cei care invata pt acest exam isi doresc si fac tot posibilul sa intre, altfel nu vad rostul orelor de studiu...ca nu vom intra, ca vom fi dezamagiti,,,asta vom vedea atunci! Chiar pentru ca privim viata cu optimism credem ca putem si ingrosam cartile rasfoindu-le...eu asa zic...cel putin asta este in cazul meu:)
Nu vreau sa ma contrazic cu nimeni. Unii poate invata din placere, altii de nevoie, fiecare in functie de motivatia lui, materiala, sociala s.a.m.d.
Pentru mine, un singur lucru conteaza in momentul de fata: ca acest chin de peste jumatate de an, cu serviciu, cu invatat non stop, cu neglijat familia sa se poata materializa in posibilitatea doar de a participa la un examen pe actuala legislatie, nu sa aud din partea celor indreptatii, prin 15 iunie: Stiti, noi am dorit organizarea acestui concurs, dar nu s-a putut. Si atunci, Cataline, ca se poti prezenta la un nou concurs in 2012, treci pe noile coduri.
Pana si CSM-ul in adresa ce va fi pe ordinea de zi de joi, cu privire la cei cu 5 ani vechime a prevazut expres: Concursul de admitere INM pentru cei cu 5 ani vechime va putea fi devansat de la luna octombrie-noiembrie 2011, mai devreme, in functie de rezultatul modificarii Legii 303/2004.
Despre asta vorbesc, de lipsa unei certitudini.
Asa e. Invatam pentru ca vrem sa intram.
Dar nu cred ca daca nu se va da admitere la vara le va parea rau celor care invata acum ca au invatat. :)
Dupa mine pt INM nu poti sa inveti doar 10 ore pe zi inainte cu 3 luni de examen. Deci daca ai invatat constant un an de zile, in timpul liber si dupa servici nu cred ca iti face rau. :)

Cat despre "plata facturilor", pot sa spun (chaiar daca poate ma repet) ca motivatia financiara nu cred ca este cea mai importanta pentru acest examen. Consider ca se pot face bani mult mai usor decat facand INM-ul, de catre aceia care au capacitatea de a promova acest examen.

Parerea mea
catalinpituc a scris:

Despre asta vorbesc, de lipsa unei certitudini.

Singura certitudine iti poate fi data de siguranta cu care stapanesti materia.

M-am obisnuit demult sa nu mai astept certitudini sau ceva avantaje din partea altora, cu atat mai mult din partea statului. De aceea cred ca e cel mai bne pentru moralul fiecaruia sa invete ca si cum ar fi sigur ca acest examen se va organiza.
Fireste ca vrem toti sa intram si ca vrem toti sa sustinem examenul in vara, insa eu nu vad invatatul ca pe o pierdere de timp. Spre deosebire de altii nu sunt motivata nici financiar si nici din punctul de vedere al serviciului, pentru mine este pasiune pentru materie, acum... fiecare stie mai bine ce vrea de la INM - bani, loc de munca, prestigiu, recunoastere, eu sunt mai altfel vreau sa fac ceva cu placere, si ca orice placere vrea ceva efort in schimbul satisfactiei .... :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)