Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Deyanira a scris:
Suntem in prezenta unei fapte putative cand:
a) autorul incearca sa intretina relatii sexuale consimtite cu o persoana de acelasi sex, fiind convins ca acest gen de acte este incriminat
b) autorul crede ca a achizitonat un ceas de valoare foarte mare si nedorind sa il declare cu ocazia controlului vamal il ascunde - in realitate era vorba de un obiect contrafacut, avand o valoare insignifianta
c) autorul, dorind sa ucida victima pe care o gaseste culcata in pat, trage un foc de arma asupra ei fara a sti ca aceasta decedase cu putin timp inainte
tot abc zic si eu
salut. am si eu o nelamurire din penal general. in leg cu suspendarea conditionata si suspendarea sub supraveghere. in primul rand m ar interesa parerea lui udroiu. pt ca in ianuarie grila din suspendare mi s a parut gresita.
suspendarea conditionata/sub supraveghere dispusa in cazul pierderii capacitatii totale de munca are ca efect reabilitarea de drept. poate fi anulata? care e termenul de incercare, cum se calculeaza.?
dar suspendarea condit in cazul abandonului de familie?
simeria a scris:
salut. am si eu o nelamurire din penal general. in leg cu suspendarea conditionata si suspendarea sub supraveghere. in primul rand m ar interesa parerea lui udroiu. pt ca in ianuarie grila din suspendare mi s a parut gresita.
suspendarea conditionata/sub supraveghere dispusa in cazul pierderii capacitatii totale de munca are ca efect reabilitarea de drept. poate fi anulata? care e termenul de incercare, cum se calculeaza.?
Cele doua suspendari de care vorbesti au un caracter special, care deroga de la conditiile suspendarii generale.
Astfel, ele nu atrag reabilitarea de drept si nu pot fi anulate.
Termenul de incercare expira la data la care se implineste termenul pedepsei aplicate.
simeria a scris:
Cele doua suspendari de care vorbesti au un caracter special, care deroga de la conditiile suspendarii generale.
Astfel, ele nu atrag reabilitarea de drept si nu pot fi anulate.
Termenul de incercare expira la data la care se implineste termenul pedepsei aplicate.