avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
e bine de stiut !
costelinio a scris:

nu e corect ceea ce sustii. Daca dispar temeiurile pentru una se poate cere mandat de arestare pentru cealalta infractiune aflata in concurs cu prima.
Ar fi aberant sa poti emite mandate de arestare pentr 3, 4 infractiuni odata, avand in vedere faptul ca in principiu fiecare infractiune este instrumentata si judecata separat. Concursul de infractiuni este o exceptie de la aceasta regula. Practic in cazul concursului de infractiuni exista un singur dosar/proces dar care reuneste mai multe cauze, in care se va pronunta o singura pedeapsa.

Eu nu spun ca e corect sau nu, aberant sau nu.

Stiu ca in cazul in care avem un condamnat in stare de detinere care se judeca pentru o alta infractiune se poate lua masura arestarii preventive chiar daca condamnatul este in executarea unei pedepse privative de libertate. Motivul ar fi tocmai acela ca pedeapsa poate fi intrerupta sau liberata conditionat. In aceste cazuri se va executa mandatul de arestare pentru infrfactiunea pentru care este judecat.
In acelasi fel, in cazul in care inculpatul este judecat pentru infractiuni concurente (chiar in procese diferite) ar fi normal ca starea de arest preventiv sa fie raportata la fiecare infractiune in parte, pentru ca la luarea acestei masuri trebuie avute in vedere cateva conditii concrete referitoare la fapta si nu conditii generale raportate la intreg ansamblul infractional.

Este parerea mea. Nu am gasit nicaieri acest lucru dar nu am gasit nici contrariul.
Stii de vreo norma aplicabila in aceste cazuri?
adutescu a scris:

Adeverinta de la psihiatrie este obligatorie si pt admiterea in INM si pt admiterea in magistratura, s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 344 din 18 mai 2011.

de la psihiatrie ?

eu as zice sa nu incurcam medicul psihiatru cu psihologul
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters178434, utilizator
2011 a scris:

adutescu a scris:

Adeverinta de la psihiatrie este obligatorie si pt admiterea in INM si pt admiterea in magistratura, s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 344 din 18 mai 2011.

de la psihiatrie ?

Trebuie o adeveritna de la un cabinet psihologic ca si in genul celei care se obtine pentru examenul de obtinere a permisului auto. Nimic mai mult.

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

2011 a scris:

adutescu a scris:

de la psihiatrie ?

Trebuie o adeveritna de la un cabinet psihologic ca si in genul celei care se obtine pentru examenul de obtinere a permisului auto. Nimic mai mult.

cam asa ceva :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)