avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

:)
La varianta b) spune clar "parintele nu achita cu rea credinta". Nu cred ca putem sa interpretam altfel daca apare scris asa clar intr-o grila.
Iar referitor la varianta b), nu cred ca daca platesti o pensie de intretinere doar din doua in doua luni nu savarsesti infractiunea de la 305.

Chiar nu inteleg grila asta.
O fi greseala de tipar? Nu inteleg ce logica o fi avut autorul daca nu e greseala de tipar. :(

Singura logica asta e : nu este rea-credinta daca a revenit in lunile celelalte cu plata; practica judiciara a gasit in unele cazuri de cuviinta "sa ierte" pe tata. Sunt si judecatori care adopta o astfel de solutie, fiindca de fapt instanta trebuie sa solutioneze cauza trecand prin propriile simturi.
E posibil sa fie grila prea de gandire, undeva peste nivelul meu intelectual...eu asta cred, nu cred in greselile de tipar!!
Era doar o opinie personala nu stabilesc eu modalitatea de examinare.
andreea2011 a scris:

Patrik,
ce explicatie are nenea Udroiu prin pen special pt raspunsul B la grila:

Nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie (art.305,Cpen), daca :
a. debitorul obligatiei stabilite pe cale judecatoreasca, de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai persoanei decedate in urma accidentului auto produs de debitor, nu achita pensia de intretinere cu rea credinta timp de 3 luni, desi avea mijloacele materiale necesare
b. parintele nu achita cu rea credinta, desi avea mijloace materiale, pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in luna ianuarie, martie, mai si iulie 2009, platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie, aprilie, iunie 2009
c. debitorul obligatiei de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca nedefinitiva, dar executorie, nu achita timp de 3 luni cu rea-crednta pensia de intretinere la care a fost obligat

Nu e indeplinita cerinta „cu rea-credinta”; o demonstreaza faptul ca revine si plateste in lunile respective.(E o alta forma a principiului „ daca te bate sotul inseamna ca e interesat de tine”). Abia acum am ajuns pe aici…

Pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie,parintele ar fi trebuit sa nu plateasca pensia de intretinere timp de 2 luni consecutiv.La varianta B,nu sunt intrunite conditiile elementului material.Stiu ca Udroiu spune ca nu e necesar ca cele 2 luni sa fie consecutive,dar e singurul care sustine lucrul asta(cel putin eu n-am mai citit la nimeni).Ca dovada,se contrazice singur.Asta e explicatia pt care varianata B este cea corecta.Nu e nici greseala de tipar si nici vreo chichita.:D
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ContSters165442, utilizator
Am vazut ca el sustine asa si apoi tot el se contrazice cu aceasta grila. :)

Dar, lasand la o parte opiniile sau grilele lui Udroiu, e normal ca cineva care are de platit o pensie de intretinere de la nasterea copilului pana la majorat de exemplu, sa plateasca doar din doua in doua luni fara sa se poata fi incadrat la art 305 CP?
Este imoral,dar in niciun caz nu are caracter penal.Probabil se regleaza pe cale civila.Oricum,cred ca grila e un pic trasa de par.Nu poti sa faci o plata aferenta lunii februarie daca n-ai platit pe ianuarie doar pt ca asa vrei tu.Cred ca se face imputatia platii,platindu-se inainte de toate datoria scadenta,iar daca toate sunt scadente,se plateste datoria cea mai veche.(asa imi amintesc,n-am mai citit civilul de luni de zile:) )

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)