Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
:)
La varianta b) spune clar "parintele nu achita cu rea credinta". Nu cred ca putem sa interpretam altfel daca apare scris asa clar intr-o grila.
Iar referitor la varianta b), nu cred ca daca platesti o pensie de intretinere doar din doua in doua luni nu savarsesti infractiunea de la 305.
Chiar nu inteleg grila asta.
O fi greseala de tipar? Nu inteleg ce logica o fi avut autorul daca nu e greseala de tipar. :(
Pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie,parintele ar fi trebuit sa nu plateasca pensia de intretinere timp de 2 luni consecutiv.La varianta B,nu sunt intrunite conditiile elementului material.Stiu ca Udroiu spune ca nu e necesar ca cele 2 luni sa fie consecutive,dar e singurul care sustine lucrul asta(cel putin eu n-am mai citit la nimeni).Ca dovada,se contrazice singur.Asta e explicatia pt care varianata B este cea corecta.Nu e nici greseala de tipar si nici vreo chichita.:D
Patrik,
ce explicatie are nenea Udroiu prin pen special pt raspunsul B la grila:
Nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie (art.305,Cpen), daca :
a. debitorul obligatiei stabilite pe cale judecatoreasca, de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai persoanei decedate in urma accidentului auto produs de debitor, nu achita pensia de intretinere cu rea credinta timp de 3 luni, desi avea mijloacele materiale necesare
b. parintele nu achita cu rea credinta, desi avea mijloace materiale, pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in luna ianuarie, martie, mai si iulie 2009, platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie, aprilie, iunie 2009
c. debitorul obligatiei de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca nedefinitiva, dar executorie, nu achita timp de 3 luni cu rea-crednta pensia de intretinere la care a fost obligat
Nu e indeplinita cerinta „cu rea-credinta”; o demonstreaza faptul ca revine si plateste in lunile respective.(E o alta forma a principiului „ daca te bate sotul inseamna ca e interesat de tine”). Abia acum am ajuns pe aici…