Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am vazut ca el sustine asa si apoi tot el se contrazice cu aceasta grila. :)
Dar, lasand la o parte opiniile sau grilele lui Udroiu, e normal ca cineva care are de platit o pensie de intretinere de la nasterea copilului pana la majorat de exemplu, sa plateasca doar din doua in doua luni fara sa se poata fi incadrat la art 305 CP?
Este imoral,dar in niciun caz nu are caracter penal.Probabil se regleaza pe cale civila.Oricum,cred ca grila e un pic trasa de par.Nu poti sa faci o plata aferenta lunii februarie daca n-ai platit pe ianuarie doar pt ca asa vrei tu.Cred ca se face imputatia platii,platindu-se inainte de toate datoria scadenta,iar daca toate sunt scadente,se plateste datoria cea mai veche.(asa imi amintesc,n-am mai citit civilul de luni de zile:) )
Patrick_ a scris:
Dar, lasand la o parte opiniile sau grilele lui Udroiu, e normal ca cineva care are de platit o pensie de intretinere de la nasterea copilului pana la majorat de exemplu, sa plateasca doar din doua in doua luni fara sa se poata fi incadrat la art 305 CP?
Si eu stiu ca cele 2 luni nu trebuie sa fie consecutive(de la Tudorel T. si Sergiu B.:) ). Mai mult, daca plata partiala a pensisei de intretinere echivaleaza cu neplata acesteia...din moment ce o luna a platit si luna urmatoare nu a mai platit,,,e un fel de plata partiala, nu? si atunci sunt intrunite elem.constit. ale infr. de abandon de familie.
m13d a scris:
Problema care se pune este faptul ca tu intri cu legea veche, iar practica din INM si cea de pe instanta o vei face cu legea noua. Mai devreme sau mai tarziu tot la cea noua ajungi. Si atunci ce faci inveti legea veche si cand sa dai definitivatul il dai pe cea noua n-ar fi mai bine sa ne axam pe cea noua nu ar fi mai usor sa inveti o singura data pentru toate sau inveti intai pe cea veche si apoi pe cea noua?
Cel mai bne e sa dai examen pe ceea ce ai invatat in facultate si dupa facultate, iar apoi acolo ai timp 2 ani de ziel sa inveti si legea noua. Ca doar de asta sunt formatori care mai de care mai bine pregatiti ca sa te invete legea noua.
Sa te apuci de unul singur sa inveti toate interpretarile si toate dedesupturile legii noi care ar putea sa apara prin te miri ce grile e cam greu.
Mai ales ca nu ai nici doctrina si nici practica din care sa citesti.
Exista carti de doctrina dupa codurile noi? Eu nu am vazut decat o gramada de carti care contin noile coduri. Dar doctrina si opinii nu am prea vazut. Si mai ales nu este practica judiciara.
Parerea mea.
E un fel,dar nu e...Obiectul obligatiei consta in prestatii succesive si,la termenele stabilite,fiecare prestatie face obiectul unei plati separate.Ar fi o plata partiala doar in cazul in care ar plati o parte din pensia de intretinere cuvenita unei luni.
Patrick_ a scris:
Si eu stiu ca cele 2 luni nu trebuie sa fie consecutive(de la Tudorel T. si Sergiu B.:) ). Mai mult, daca plata partiala a pensisei de intretinere echivaleaza cu neplata acesteia...din moment ce o luna a platit si luna urmatoare nu a mai platit,,,e un fel de plata partiala, nu? si atunci sunt intrunite elem.constit. ale infr. de abandon de familie.