avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Cine vrea sa ajunga la INM ca e super frumos?
sim05 a scris:

lipsirea de libertate

Lipsirea de libertate este intradevar o infractiune continua, care poate sa fie retinuta si in forma continuata. (cu tate ca de regula se retine concursul)

Diferenta intre abandonul de familie si abandonul de familie in forma de la art 305 lit c), este dat de momentul consumarii.
In primul caz infractiunea se consuma imediat ce victima este lipsita de libertate,
iar in cazul al doilea, infractiunea se consuma doar dupa implinirea termenului legal de 2 luni de neplata a pensiei.

In cazul lipsirii de liberate, dupa epuizare (adica a eliberarii victimei) poate incepe o noua infractiune care ar intra in componenta infractiunii continuate.

In cazul abandonului de familie, dupa o logica similara, doar dupa epuizare (adica plata, condamnare) ar putea sa inceapa o noua infractiune continua ce ar intra in componenta infractiunii continuate.

Dar cazul pe care il argumetezi tu este altul. Tu consideri ca avem infractiune continuata, inainte ca infractiunile componente sa se fi epuizat.

Eu asa inteleg.
Sunt de acord cu reaua cedinta. Dar in momentul in care platesti (cu bunan credinta - pt ca nu poti sa platesti altfel in aceasta situatie), se stinge ca mai veche datorie, indiferent daca acea datorie o aveai restanta chiar daca in privinta ei ai fost de buna credinta.

Vreau sa spun ca opereaza compensatia legala a creantelor indiferent de buna sau reaua credinta a neplatilor anterioare.

In momentul in care plateste nu se poate considera ca se stinge cea mai veche datorie, daca nu plateste el de buna voie asa.. Nu cred ca se aplica principiul compensatiei. Nu are rost sa mai discutam pe tema asta ca fiecare sustine ideea lui.

Cat priveste abandonul mi-am format si eu opinia ca e o infr continua susceptibila de a fi savarsita in forma continuata.
sim05 a scris:

In momentul in care plateste nu se poate considera ca se stinge cea mai veche datorie, daca nu plateste el de buna voie asa.. Nu cred ca se aplica principiul compensatiei. Nu are rost sa mai discutam pe tema asta ca fiecare sustine ideea lui.

Nu vreau nici eu sa intru in polemica pe tema asta, dar art 1151 si 1113 CC sunt destul de clare in privinta ordinii stingerii creantelor de acelsi gen.
Deci daca nu se stipuleaza altfel printr-o conventie (si in cazul pensiei de intretinere stabilita prin hot jud nu se stipuleaza altfel) se vas tinge creanta cea mai veche. Iar in momentul platii nu se poate pune problema de a distinge intre buna sau rea credinta, pt ca o plata se face doar cu rea credinta.
spuneti ce nu intelegeti ca am sa-l intreb pe udroiu

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)