avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Nu e utopie.
Tocmai pt ca e incriminata infractiunea daca nu se plateste doua luni consecutiv.
Plata se face de buna voie de cel obligat la intretinere. Cand se duce sa plateasca el trebuie sa specifice pentru care luna plateste. Nu ii spune nimeni pe care luna trebuie sa [plateasca.
Daca nu isi respecta obligatia se poate introduce actiune civila.

"Nu ai inteles ideea" :D
Nu faptul ca legea prevede neplata a doua luni consecutiv este utopie. Ci faptul de a-ti accepta plata din doua in doua luni.
Daca mergi la fisc sa platesti impozitul, de exemplu pe martie, nu-ti incaseaza banii decat daca esti la zi cu cel din februarie.
Eu asa stiu.
Acuma e drept ca la plata pensiei nu stiu cum e personal (nu am ramas restant :D ), dar nu vad de ce ar fi la fel.

Edit:
In fond e vorba de compensatia legala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu e utopie.
Tocmai pt ca e incriminata infractiunea daca nu se plateste doua luni consecutiv.
Plata se face de buna voie de cel obligat la intretinere. Cand se duce sa plateasca el trebuie sa specifice pentru care luna plateste. Nu ii spune nimeni pe care luna trebuie sa [plateasca.
Daca nu isi respecta obligatia se poate introduce actiune civila.

"Nu ai inteles ideea" :D
Nu faptul ca legea prevede neplata a doua luni consecutiv este utopie. Ci faptul de a-ti accepta plata din doua in doua luni.
Daca mergi la fisc sa platesti impozitul, de exemplu pe martie, nu-ti incaseaza banii decat daca esti la zi cu cel din februarie.
Eu asa stiu.
Acuma e drept ca la plata pensiei nu stiu cum e personal (nu am ramas restant :D ), dar nu vad de ce ar fi la fel.

Edit:
In fond e vorba de compensatia legala.

Tocmai pentru ca nu pot fi facute astfel de asocieri. La fisc iti spune cat sa platesti, pe ce luna. Aici poti plati si partial, cat ai daca esti de buna credinta, pentru ca altfel plata partiala e asimilata neplatii.
isis23 a scris:

Sustin , este o infractiune autonoma care se consuma de fiecare data la expirarea celor doua luni de neplata . Neplata pe mai multe luni , o transforma in infractiune continuata . Nu inteleg de ce Udroiu ii da caracter de infractiune continua. Adica nu am platit o luna di 29 de zile , nu are caracter ilicit , nu am platit 2 luni are caracter ilicit , nu am platit 3 luni si 29 nu are caracter ilicit , nu am platit 4 luni are caracter licit .
Pai. unde e continuitatea ?:(

Infractiunea se consuma la expirarea celor doua luni. Asta e clar.
Dupa consumare (dupa expirarea celor doua luni) ea ramane o infractiune continua si nu se epuizeaza decat in unul din cazurie de epuizare (plata, plangere prealabila, etc), indiferent cat timp ar trece.

Vedeti practica juciara. Nu veti gasi nici o condamnare pt abandon de familie in forma continuata, indiferent cate luni nu s-a platit pensia.
Am gasit o idee la Udroiu si anume faptul ca infr continua poate fi savarsita si in forma continuata.
sim05 a scris:

Tocmai pentru ca nu pot fi facute astfel de asocieri. La fisc iti spune cat sa platesti, pe ce luna. Aici poti plati si partial, cat ai daca esti de buna credinta, pentru ca altfel plata partiala e asimilata neplatii.

Exista in legea civila notiunea de "compensare legala". Orice plata facuta unui creditor stinge creanta cea mai veche.
Vrei sa spui ca poti sa fi "la zi" cu plata pe martie dar restant pe februarie?
Chiar nu stiu ce argumente ai putea sa aduci in sprijinul acestei opinii.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)