Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nu e utopie.
Tocmai pt ca e incriminata infractiunea daca nu se plateste doua luni consecutiv.
Plata se face de buna voie de cel obligat la intretinere. Cand se duce sa plateasca el trebuie sa specifice pentru care luna plateste. Nu ii spune nimeni pe care luna trebuie sa [plateasca.
Daca nu isi respecta obligatia se poate introduce actiune civila.
sim05 a scris:
Nu e utopie.
Tocmai pt ca e incriminata infractiunea daca nu se plateste doua luni consecutiv.
Plata se face de buna voie de cel obligat la intretinere. Cand se duce sa plateasca el trebuie sa specifice pentru care luna plateste. Nu ii spune nimeni pe care luna trebuie sa [plateasca.
Daca nu isi respecta obligatia se poate introduce actiune civila.
"Nu ai inteles ideea" :D
Nu faptul ca legea prevede neplata a doua luni consecutiv este utopie. Ci faptul de a-ti accepta plata din doua in doua luni.
Daca mergi la fisc sa platesti impozitul, de exemplu pe martie, nu-ti incaseaza banii decat daca esti la zi cu cel din februarie.
Eu asa stiu.
Acuma e drept ca la plata pensiei nu stiu cum e personal (nu am ramas restant :D ), dar nu vad de ce ar fi la fel.
Edit:
In fond e vorba de compensatia legala.
Sustin , este o infractiune autonoma care se consuma de fiecare data la expirarea celor doua luni de neplata . Neplata pe mai multe luni , o transforma in infractiune continuata . Nu inteleg de ce Udroiu ii da caracter de infractiune continua. Adica nu am platit o luna di 29 de zile , nu are caracter ilicit , nu am platit 2 luni are caracter ilicit , nu am platit 3 luni si 29 nu are caracter ilicit , nu am platit 4 luni are caracter licit .
Pai. unde e continuitatea ?:(
Tocmai pentru ca nu pot fi facute astfel de asocieri. La fisc iti spune cat sa platesti, pe ce luna. Aici poti plati si partial, cat ai daca esti de buna credinta, pentru ca altfel plata partiala e asimilata neplatii.