avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
si totusi..daca lucrurile sunt asa de simple..si "anual" nu se rezuma la intelesul de "doar o data pe an"..care mai este rolul acestui proiect de lege in vederea modificarii L303/2004? Eu din cate am inteles..formatorii INM sunt de parere ca examenul se va da in ianuarie..acum ce va fi..nu stiu! Pana la sfarsitul saptamanii lucrurile se vor clarifica. Voi credeti ca se va da...sau nu se va da in august examenul?
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ds.alexa, utilizator
Laura2626 a scris:

In bibligrafie au fost introduse de asemenea modificarile aduse prin L.202/2010. "

Laura, da' in document se precizeaza faptul ca in bibliografie au fost introduse modificarile L202 doar la disciplinele drept procesual civil si drept penal. Oare au omis (chiar asa?!) dreptul procesual penal sau nu?! Ce crezi?

Ce parere aveti de acest aspect, chiar invatam vechiul cod fara modificari?
Ayaz a scris:

Ce parere aveti de acest aspect, chiar invatam vechiul cod fara modificari?

Nu prea se poate codul penal modificat fara codul de proc penala modificat cu L202.
Daca ma gandesc doar la art 18^1 CP, dupa modificarea prin L202, trebuie corelat cu art 10 CPP alin 1 lit b^1 modificat si el de L202.

Si cred ca mai sunt si altele.
Cand va aparea tematica oficiala cred ca nu vor mai fi scapari de astea.

Dupa mine important e sa treaca toata povestea de "scaparea" parlamentarilor. :)
Se pare ca noi suntem generatia cu probleme. Ba se da de doua ori ba nu se da deloc, ba subiecte imposibile, modalitate de examinare schimbata.
Mi-e si frica de ce va urma.:(
Aproape ca ma gandesc sa dau la anul in vara asa se mai domolesc spiritele.
Apropos de posibilul nou capitol introdus in tematica de Penal General ;) :

In cazul succesiunii de legi in timp, pedepsele complementare:
a) prevazute in toate legile, se vor aplica, indiferent de cuantumul lor, alaturi de pedeapsa principala prevazuta de legea noua mai favorabila
b) prevazute de legea veche se executa pe langa pedeapsa principala din legea veche mai favorabila, chiar daca nu au corespondent in legea noua
c) prevazute numai in legea noua mai favorabila nu pot fi aplicate

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)