avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Apropos de posibilul nou capitol introdus in tematica de Penal General ;) :

In cazul succesiunii de legi in timp, pedepsele complementare:
a) prevazute in toate legile, se vor aplica, indiferent de cuantumul lor, alaturi de pedeapsa principala prevazuta de legea noua mai favorabila
b) prevazute de legea veche se executa pe langa pedeapsa principala din legea veche mai favorabila, chiar daca nu au corespondent in legea noua
c) prevazute numai in legea noua mai favorabila nu pot fi aplicate

a) - nu este raspunsul corect, ma incurca mentiunea indiferent de cuantumul lor. Din cate imi amintesc, ele se executa in limitele prevazute de noua lege.
b) - tind sa fie rasp corect; daca nu au corespondent in legea noua nu se mai executa, dar daca legea mai veche este mai favorabila, atunci se aplica aceasta;
Iar c - nu poate fi deoarece pedepsele complementare nu pot fi aplicate autonom.

Nu stiu, astea mi le amintesc de la cursuri, de demult :D, nu le-am mai studiat.

Edit: eeh, si ca sa vezi, jonglasem intre a si c si l-am ales tocmai pe, desi nu eram convinsa. :)), de altfel la c am raspuns indirect, prin explicatia data, la a) l-am adaugat pe nu la aceeasi explicatie.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Ayaz, utilizator
Eu am inteles din ce spune Streteanu, ca practic se ia ca referinta pt stabilirea legii mai favorabile, pedeapsa principala.
Iar pe langa aceasta se aplica complementarele din legea mai favorabila dar si cele din legea sub care s-a savarsit infractiunea, pt ca oricum este mai in avanajul infractorului.

Dar, asta asa, doar la prima vedere. :)

Eu ziceam ca este a) si b), iar Udroiu spune a) si c). Deci ramane sa studiem problema.
Eu cred ca pierdem timp cu aspectele doctrinare si de-asta ne incurcam in raspunsuri. Cel mai bine ar fi sa ne axam pe coduri, nu cred ca vor mai elabora subiecte controversate din doctrina, ci doar pliate pe cod, pt a nu mai fi nevoiti sa admita contestatii. Parerea mea.
Ayaz a scris:

Laura2626 a scris:

In bibligrafie au fost introduse de asemenea modificarile aduse prin L.202/2010. "

Laura, da' in document se precizeaza faptul ca in bibliografie au fost introduse modificarile L202 doar la disciplinele drept procesual civil si drept penal. Oare au omis (chiar asa?!) dreptul procesual penal sau nu?! Ce crezi?

Ce parere aveti de acest aspect, chiar invatam vechiul cod fara modificari?

Ai dreptate Ayaz, asa se precizeaza, cred totusi ca este o greseala de tipar, avand in vedere ca in penal s-au schimbat doua articole, pe cand in procedura penala s-au schimbat destule. Oricum cand va aparea anuntul vom sti exact ce si cum, pana atunci asteptam ziua de joi sa stim si noi daca vom sustine sau nu acest examen.
Spor la invatat si o :coffee: pentru trezire!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ContSters164423, utilizator
libercugetator a scris:

Laura2626 a scris:

Asa este Bogdan, CSM aproba tot ceea ce ai scris mai sus, dar doar daca are cadrul legislativ, acel cadru legislativ care a fost respins de Senat ca fiind for decizional. Practic daca CSM ar aproba acum examenul ar trece peste capul unei puteri in stat, Parlamentul, puterea legislativa si decizionala, ceea ce nu prea este normal si nici in regula.
Miercurea trecuta tocmai aceasta a fost problema dezbatuta: nu au cadru legal, Senatul nu a aprobat, ce facem? Ne rugam sau nu de Guvern si daca Guvernul aproba, oare Senatul va fi de acord cu OUG-ul in septembrie cand se redeschide sesiunea?Pentru ca tot acelasi Senat care a votata impotriva va trebui in septembrie sa aprobe acest OUG.Oare in septembrie vor fi mai darnici, ca daca nu sunt, tot examenul va fi anulat, taxa returnata, etc. Este un intreg sir de daca, poate, cine stie, suntem sau nu la limita legii? Cam nasoala situatia:(

Notiunea "anual" poate fi interpretata si in sensul de "cel putin o data pe an", nu numai in intelesul de "cel mult o data pe an", astfel incat nu e bine sa puneti raul inainte si sa va faceti griji deocamdata. Nu e in interesul nimanui sa nu fie concurs de admitere in august 2011. Si nici nu vad cine ar avea interes sa conteste legalitatea organizarii concursului....Toti factorii decidenti doresc ocuparea locurilor vacante si totodata ca pregatirea viitorilor magistrati sa se faca preponderent prin INM, asa ca aveti perspective bune. Spor la invatat.

:D Inteleg ce vrei sa spui, dar "anual" nu isi va schimba sensul niciodata. Tot o data pe an se va interpreta, desi as fi fericita sa se interpreteze si altfel. Nimanui nu-i convine sa nu se sustina examen, dar deocamdata asteptam. Ar fi foarte bine daca s-ar gasi cat mai repede o solutie concreta la aceasta problema pentru a nu mai fi atata fierbere si stres. Cat depre partea cu contestatul: cei care nu intra ar putea contesta legalitatea acestui examen (argumentul este al doamnei Procuror General al Romaniei, nu al meu), de aceea spun ca asteptam.
Multumim pentru incurajari=D>

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)