avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick , eu asa vad desfasurarea celor 3 momente
Inregistrarea dosarului la parchet , urmata de citarea inculpatului in48 de ore , pentru procedura mentinerii sau nu a arestarii preventive. Obiectul acestui termen este MENTINEREA , nici nu vor fi citate celelalte parti , pentru ca nu s-a trecut la judecarea cauzei.'
Urmatorul pas , dupa ce instanta se pronunta cu privire la mentinere , fixeaza termen pentru toate partile pentru judecata in prima instanta.
Cererea de amanare este valabila atat in cazul inculpatului care nu este in stare de arest cat si pentru inculpatul aflat in stare de arest , numai ca in cazul celui din urma verificarea primirii citatiei si actului de sesizare vizeaza aspectul daca inculpatul le-a primit cu 48 de ore inainte, altfel nu poate avea loc procedura de la art.300.1
Eu asa cred ...insa nu stiu in fapt cum se intampla ...doar asa am interpretat:)
oti a scris:

[m13d a scris:

1. Tipicitatea reprezinta :
a.corespondenta dintre trasaturile faptei concrete si descrierea realizata in norma de incriminare
b.constatarea caracterului faptei de a adduce atingere ordinii juridice
c.o trasatura generala a infractiunii

2.Infractiunile cu continut alternativ :
a.regrupeaza sub aceeasi denumire doua sau mai multe infractiuni distincte
b.pot avea urmari prevazute alternativ in norma de incriminare
c.dau nastere unei pluralitati de infractiuni in cazul savarsirii mai multora dintre actiunile alternative

3. Suntem in prezenta unei infractiuni cu continut unic, in cazul :
a.talhariei
b.bigamiei
c.ultrajului

4.Suntem in prezenta unei infractiuni cu continut unic, in cazul :
a.omorului
b.evadarii
c.ultrajului

la 1 AB ? (trasatura generala e prevederea faptei in legea pen )
DAR LA 4 eu nu vad evadarea cu continut unic ... poate fi sustragere de sub paza, sau din stare legala de detinere

Deci imi e clar ca de la spital trebuie acea adev...cineva care a dat un examen in alta profesie mi a spus ca i s a cerut la fel si la obtinut de la spital.

1. a,c
- tipicitatea apartine intotdeauna infractiunii → descrierea din norma de incriminare este una tip, un stas pentru orice fapta savarsita in concreto
fapta tipica → cea care se inscrie in modelul descries de norma de incriminare
- numai o parte din faptele tip sunt si infractiuni
2.b -# infracţiunile cu conţinut unic → infracţiuni ale căror elemente constitutive nu se pot înfăţişa decât sub o anumită formă, unică, exclusivă, nesusceptibilă de mai multe modalităţi.
# infracţiunile cu conţinut alternativ → infracţiuni pentru care legea prevede variante alternative ale principalelor elemente constitutive, variante echivalente sub aspectul semnificaţiei lor penale.
#infracţiunile cu conţinuturi alternative → infracţiuni în cazul cărora legiuitorul regrupează sub aceeaşi denumire două sau mai multe infracţiuni de sine stătătoare. Aşa se întâmplă în cazul textului art.271 C.pen., care, în alin.1, 2 şi 4 incriminează de fapt trei infracţiuni distincte – împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, împiedicarea folosirii unui imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti şi respectiv sustragerea de la executarea unor măsuri de siguranţă.
# continutul constitutiv al infractiunii →
* latura obiectiva → elemental material al infractiunii, urmarea imediata, legatura de cauzalitate
* latura subiectiva a infractiunii → vinovatia, mobilul, scop
3.b -# talharia → art.211,Cpen → elemental material al infractiunii are 2 modalitati alternative :
* furtul savârsit prin întrebuintarea de violente sau amenintari, punerea victimei în stare de inconstienta sau in starea neputinta de a se apara
* furtul urmat de întrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat, înlaturarea urmelor infractiunii, pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea
# bigamia se comite numai prin încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită
# ultrajul → art.239,Cpen → savarsit prin amenintare, prin lovire sau alte violente, prin vatamare corporala sau prin vatamare corporala grava.
4.a,b - omorul se comite prin uciderea unei personae, evadarea din starea legala de retinere sau detinere

MFloris a scris:

Tot intr-o situatie ciudata ma aflu si eu cu respectiva adeverinta. Ii explic situatia psihologului, cum ca am nevoie de adeverinta din care sa rezulte ca sunt "apta pt. exercitarea functiei"; La care psihologul : "care functie? ", eu: "pai... apta pt. exercitarea functiei de.... magistrat" :"> , la care din nou psihologul: "cum magistrat, din moment ce in cei 2 ani esti doar cursant al INM, respectiv auditor de justitie? " Prin urmare, m-a trimis sa ma informez si sa revin...
In concluzie, stimati colegi, ce trebuie trecut pe adeverinta? Nu "apt pt. exercitarea functiei de... magistrat" ?:-/
Eu nu mai inteleg nimic :(
Multumesc pt. eventualele raspunsuri...

Formularea din anuntul concursului suna asa: " Concursul se organizeaza pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie "
Formularea din anuntul concursului suna asa: " Concursul se organizeaza pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie "

Multumesc pt. raspuns Reddevil!
Sa fi fost oare doar eu in eroare cu privire la interpretarea sintagmei " apt pt exercitarea functiei... " ?! :hm:

Aceeasi nelamurire o am si eu...am sunat la CSM si mi-au zis ca trebuie sa scrie exact cum au publicat ei, desi eu le-am zis ca psihologul nu-mi elibereaza asa ceva ptr ca nu sunt magistrat...dupa care, mi-a spus ca nu stie ce sa zica dar ca ar fi bine sa scriu cum scrie pe site...deci tot in ceata sunt.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)