avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Actiunea civila se disjunge in cazul in care ar intarzia rezolvarea actiunii penale cu celeritate.
In fond completul e acelasi. Nu poate efectua in paralel acte ce tin atat de latura civila cat si de cea penala fara sa produca o prelungire a procesului.

Cred ca asta e rolul disjungerii in aces caz. Sa poata sa se ocupe cu prioritate de actiunea penala care are prioritate, mai ales in cazul in care sunt arestati in cauza.

Cred ca acesta este motivul pentru care apare expresia "daca ar duce la intarzierea rezolvarii cauzei penale" apare in contextul disjungerii.

Daca completul de judecata considera ca poate efectua in paralel acte procedurale fara sa prejudicieze celeritatea actiunii penale, nu va dispune disjungerea.

Dar de fapt ne indepartam de subiect. Nedumerirea era daca sepoate dispune disjungerea odata cu hot de condamnare.
Voi cauta niste decizii in acest sens.
Off topic:

A studiat cineva noua carte de grile ( penal+proc.pen.) a lui Udroiu? Ce impresie v-a facut, are rost sa imi cheltuiesc banii de benzina pe ea, sau mai bine ma duc la peco?
Primul exemplu gasit:

"Prin sentinţa penală nr. 60/2003, pronunţată de Tribunalul Bihor, în dosarul nr. 14582/2002, în baza art. 215 alin. (1), (3), (4) şi (5) C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (2) C. pen., inculpatul K.P.E. a fost condamnat la 10 ani şi 6 luni închisoare, cu aplicarea art. 71 şi art. 64 C. pen. şi la o pedeapsă complimentară de interzicere a drepturilor, prevăzute de art. 64 lit. a), b) şi c) C. pen., pe durata a 3 ani, după executarea pedepsei.
În baza art. 88 C. pen., s-a dedus din pedeapsă durata arestului preventiv de la 20 aprilie 1999 la 4 mai 1999.
În baza art. 347 C. proc. pen., s-a constatat că s-a dispus disjungerea acţiunii civile şi rezolvarea separată a acesteia.
În baza art. 118 lit. b) C. pen., s-a dispus confiscarea specială a cecurilor şi ordinelor de plată aflate la dosarul cauzei.
În baza art. 191 C. proc. pen., inculpatul a fost obligat la 7.000.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.
...
"

Deci disjungerea se poate dispune si prin sentinta.
Buna! Am revenit cu informatii... am depus dosarul si a fost ok adeverinta pe care scria apt d.p.d.v. psihologic pentru functia de magistrat... Bine ca am scapat de toate plimbarile! :yeah:
@adutescu nu te pot ajuta pt ca nu am cumparat-o.
Spoor!
Patrick_ a scris:

Primul exemplu gasit:

"Prin sentinţa penală nr. 60/2003, pronunţată de Tribunalul Bihor, în dosarul nr. 14582/2002, în baza art. 215 alin. (1), (3), (4) şi (5) C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (2) C. pen., inculpatul K.P.E. a fost condamnat la 10 ani şi 6 luni închisoare, cu aplicarea art. 71 şi art. 64 C. pen. şi la o pedeapsă complimentară de interzicere a drepturilor, prevăzute de art. 64 lit. a), b) şi c) C. pen., pe durata a 3 ani, după executarea pedepsei.
În baza art. 88 C. pen., s-a dedus din pedeapsă durata arestului preventiv de la 20 aprilie 1999 la 4 mai 1999.
În baza art. 347 C. proc. pen., s-a constatat că s-a dispus disjungerea acţiunii civile şi rezolvarea separată a acesteia.
În baza art. 118 lit. b) C. pen., s-a dispus confiscarea specială a cecurilor şi ordinelor de plată aflate la dosarul cauzei.
În baza art. 191 C. proc. pen., inculpatul a fost obligat la 7.000.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.
...
"

Deci disjungerea se poate dispune si prin sentinta.

Am postat si eu anterior o sentinta.:)
Gaseste tu o incheiere.:D
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)