avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Si de ce sa disjungi ca sa suspenzi, cand pot merge ambele in cadrul proc pen si daca se poate pronunta o solutie privind actiunea pen. dar nu inca si pt act. civ. sa dispui disjungere.
Mi se pare injust pt ca ar sta in loc act civ..
Nu pot afirma ca asa e sigur, insa eu asa cred.
Sper sa o lamurim.:)

Cred ca ai dreptate isis.Prin hotararea de condamnare trebuie solutionate ambele actiuni. Daca act civ nu poate fi solutionata si se considera ca ar intarzia mult actiunea pen. atunci se dispune disjungerea. Deci rationamentul meu ar fi bun.

Actiunea civila oricum "sta" pana la solutionarea cauzei penale indiferent daca e disjunsa sau nu. Nu poti sa acorzi de exemplu despagubiri pana nu stii daca inculpatul e vinovat sau nu.

Eu sincer sa fiu nu mi-am pus problema asta chiar asa de formalist.
E clar ca daca actiunea civila ar intarzia rezolvarea cauzei penale, aceasta va fi disjunsa. Dupa disjungere procesul civil se suspenda si se rezolva cu celeritate actiunea penala.
Apoi in functie de decizia din cauza penala se reia procesul civil.

Inca nu-mi dau seama foarte bine daca disjungerea poate fi dispusa numai prin incheiere in cursul procesului penal sau si prin sentinta de condamnare, dar nu vad de ce nu s-a putea si asa.

Edit:
Daca de exemplu dupa identificarea faptuitorului, a stabilirea vinovatiei, a incadrarii juridice si a individualizarii pedepsei, ar umra pentru rezolvarea cauzei civile o expertiza foarte lunga si complicata, de ce sa nu se poata da o sentinta de condamnare si apoi sa se formeze un nou dosar pentru cauza civila?
Ar insemna asta ca instanta penala prin sentinta de condamnare nu rezolva cauza civila?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Inca o grila draguta:
Exista o infractiune omisiva proprie in cazul :
a. alpinistilor care nu isi ajuta un coleg cazut pe o stanca, iar acesta decedeaza
b. persoanei care lasa un foc nesupravegheat si se produce un incendiu
c. nepredarii bunului gasit in termen de 10 zile de la gasire
c)
Daca se impune spre ex in cursul judecatii completarea unei expertize, se poate dispune si se asteapta rezultatul. Daca se poate solutiona act pen si rezultatul nu a venit, prin sentinta se solutioneaza act. pen si se dispune disjungerea.
Nu mi se pare corect ca in cursul judecatii sa dispui disjungerea sa lasi in loc act civ si ulterior sa dispui completarea expertizei. Unde mai este celeritatea?
m13d a scris:

Inca o grila draguta:
Exista o infractiune omisiva proprie in cazul :
a. alpinistilor care nu isi ajuta un coleg cazut pe o stanca, iar acesta decedeaza
b. persoanei care lasa un foc nesupravegheat si se produce un incendiu
c. nepredarii bunului gasit in termen de 10 zile de la gasire

=D> @Patrick raspuns corect c)
Omisive proprii → neîndeplinirea unei obligaţii impuse de lege → exemple :
o nedenunţarea unor infractiuni (art.262 C.pen.)
o omisiunea sesizării organelor judiciare (art.263 C.pen.)
o lăsarea fără ajutor (art.315 C.pen.).

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)