avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
de fapt eu cred ca acela e singurul moment in care se poate dispune disjungerea si anume la pronuntarea sentintei de condamnare. Atunci e momentul in care se poate aprecia ca actiunea civila nu poate fi solutionata si astfel se intarzie si solutionarea actiunii penale, desi se poate pronunta o solutie cu priv. la act. pen.
Pana atunci actiunea pen. merge in paralel cu cea civila.
Cu alte cuvinte daca actiunea pen poate fi solutionata iar cea civ nu, se pronunta asupra act. pen si dispune disjungerea cu priv la cea civila. Altfel, s-ar putea ajunge ca act civ sa fie solutionata anterior celeli penale.

Se va da sentinta separata pt actiunea civila. Din momentul disjungerii sunt independente (actiunile).
Gandeste-te la situatia in care se dispune disjungerea fata de anumite persoane, e un dosar separat in care se va da o solutie independenta de cea pronuntata in dosarul "mama".

Isis eu dupa ce am citit cu simt de raspundere actiunea pen si act civ si am facut grilele lui Udroiu referitore la ele am constatat ca aveam multe de lamurit.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
sim05, utilizator
Ok , si eu m-am gandit ca ar putea fi asa ( pentru ca solutionarea actiunilor apare dupa momentul dezbaterilor ...iar in urma deliberarii se poate lua hotararea in sensul disjungerii ) ,,,..ma intereseaza felul hotararilor ....adica aceeasi sentinta ,,,sau sentinta de condamnare si incheiere de disjungere ,,,,si apoi felul hotararii prin care se solutioneaza actiunea civila .( este sentinta ? ) Faca parte integranta din sentinta de condamnare prin care s-a solutionat cauza penala ? Cum curg termenele de prescriptie ?:(
isis23 a scris:

Si ma intereaza acest aspect privind consecintele , adica se da sentinta separata pentru actiune penala si sentinta separata pentru actiunea civila ? Si cum promovozez calea de atac , daca sentintele sunt separate ? Pentru fiecare va curge in termen separat de prescriptie ?

In cele doua actiuni avem parti diferite chiar daca ele sunt in aceeasi persoana.
Caile de atac si restul consecintelor vor avea afecte asuprapartii vatamate in actiunea penala si asupra partii civile in actiunea civila.
isis23 a scris:

Ok , si eu m-am gandit ca ar putea fi asa ( pentru ca solutionarea actiunilor apare dupa momentul dezbaterilor ...iar in urma deliberarii se poate lua hotararea in sensul disjungerii ) ,,,..ma intereseaza felul hotararilor ....adica aceeasi sentinta ,,,sau sentinta de condamnare si incheiere de disjungere ,,,,si apoi felul hotararii prin care se solutioneaza actiunea civila .( este sentinta ? ) Faca parte integranta din sentinta de condamnare prin care s-a solutionat cauza penala ? Cum curg termenele de prescriptie ?:(

E exact ca si un proces civil rezolvat de o instanta penala, dupa regulile din procedura penala dar dupa legea civila.
Este sentinta separata, cai de atac separate, etc.
ok ...m-am lamurit ...un singur aspect a mai ramas ,,,
Este posibila disjungerea prin aceeasi sentinta in care se pronunta condamnarea ? ,,,,Nu de ce este posibila, ca asta am inteles ,,,ma intereseaza aspectul de mai sus , pentru ca daca nu s-a dispus disjungerea inainte de sentinta , instanta este OBLIGATA sa rezolve actiunea civila intr-una din modalitatile prevazute la art.346 ( solutionare , nu solutioneaza si inadmisibila ) Aici instanta nu are alta modalitate fiindca disjungerea nu este rezolvare.
Iar art.347 nu precizeaza momentul cand se dispune disjungerea , arata doar scopul pentru care poate fi luata
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)