avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ba da, dar de ce se pedepseste cu o pedepsa cuprinsa intre minimul general si minimul special prevazut de lege pentru infractiune si nu ca o infr de sine statatoare asa cum ai zis tu?
E normal ca daca actele de complicitate anterioara intrunesc elementele unei infr sa se ped acea infr conform dispozitiilor generale si nu cum se prevede la C.#-o

Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Eu stiam ca numai judecatorul poate constata infr de audienta.
Daca poate si procurorul, atunci poate si jandarmul?

Modurile de sesizare a org de UP sunt cele 3: plangere, denunt sau sesizare din oficiu.
In cazul infractiunilor de audienta, nimic nu-l impiedica pe un procuror sau pe un politist de judiciar in calitate de org de cercetare penala sa se sesizeze din oficiu la savarsirea unei infractiuni in sala de judecata.

Jandarmul nu e org de cercetare penala, deci el poate doar constata o eventuala infractiune si va sesiza org de UP in vederea sesizarii.

Cred ca de constatat poate si un jandarm.

Eu asa am inteles grila asta.

Pai de constatat am intrebat si eu, ca stiu ca nu face cercetare penala.
Tb sa ma uit la competenta de constatare a jandarmilor.
sim05 a scris:

Ba da, dar de ce se pedepseste cu o pedepsa cuprinsa intre minimul general si minimul special prevazut de lege pentru infractiune si nu ca o infr de sine statatoare asa cum ai zis tu?
E normal ca daca actele de complicitate anterioara intrunesc elementele unei infr sa se ped acea infr conform dispozitiilor generale si nu cum se prevede la C.#-o

Nu stiu care este explicatia autorului. Este ''made'' Udroiu?
Probabil ca se refera la situatia in care complicele actioneaza din culpa si autorul cu intentie, sau complicele este minor. Nu?
Eu le-am luat prin excludere.
Varianta c mi se pare cea mai plauzibila insa cum sunt cam adormita n-am vazut cuvantul ''minim''.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
sim05 a scris:

Eu stiam ca numai judecatorul poate constata infr de audienta.
Daca poate si procurorul, atunci poate si jandarmul?

Daca te uiti la motivarea mea , eu am facut strict legatura cu art 221 alin1 , care este un organ de urmarire penala ( jandarmul nu este organ de urmarire penala ) si faceam referire cand acesta ( organul de urmarire penala ) ia la cunostinta direct si nemijlocit despre savarsirea unei infractiuni , fie ea si de audienta ,,,pentru ca art,221 nu exclude nesesizarea din oficiu in cazul infractiunilor de audienta , deci nu este atributul exclusiv al judecatorului
In cazul primului termen al recidivei mici postcondamnatorie:
a) trebuie ca cel putin una dintre pedepse sa nu fie executata sau considerat ca fiind executata
b) trebuie ca toate pedepsele sa nu fie executate
c) in momentul savarsirii infractiunii care constituie termenul al doilea, se poate ca cele trei pedepse de la termenul intai sa fi fost contopite intr-o singura pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)