avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Daca durata inchirierii depaseste 5 ani atunci se considera ca act de dispozitie.
forgotten_sunrise a scris:

simi_stanciu a scris:

Cautand actualizari la legea 114/1996, am gasit asta :Legea 170 din 16 iulie 2010 (Legea 170/2010)
pentru completarea art. 45 din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 si pentru modificarea art. 10 indice 1 din Legea locuintei nr. 114/1996, iar modificarea este :

Art. II. - Articolul 10 indice 1 din Legea locuintei nr. 114/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art. 10 indice 1. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica notariala, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
Habar nu aveam! #-o. Cine stie ce "surprize" ma mai asteapta odata cu avansarea in materii :O

Da, asa e, constructiile cu destinatia de locuinta se instraineaza prin act autentic. Nu orice constructie deci ci numai cele cu destinatie de locuinta :)

nu numai locuintele se instraineaza prin act autentic ci si unitatile individuale care
conform legii
Unitate individuală = Unitate funcţională, componentă a unui condominiu, formată din una sau mai multe camere de locuit şi/sau spaţii cu altă destinaţie situate la acelaşi nivel al clădirii sau la niveluri diferite, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, având acces direct şi intrare separată, şi care a fost construită sau transformată în scopul de a fi folosită, de regulă, de o singură gospodărie. În cazul în care accesul la unitatea funcţională sau la condominiu nu se face direct dintr-un drum public, acesta trebuie să fie asigurat printr-o cale de acces sau servitute de trecere, menţionate obligatoriu în actele juridice şi înscrise în cartea funciară.
Condominiu = Imobilul format din teren cu una sau mai multe construcţii, dintre care unele proprietăţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală pentru fiecare unitate individuală aflată în proprietate exclusivă, care poate fi reprezentată de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, după caz. Constituie condominiu:
- un corp de clădire multietajat sau, în condiţiile în care se poate delimita proprietatea comună, fiecare tronson cu una sau mai multe scări din cadrul acestuia;
- un ansamblu rezidenţial format din locuinţe şi construcţii cu altă destinaţie, individuale, amplasate izolat, înşiruit sau cuplat, în care proprietăţile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comună forţată şi perpetuă.
@carmen_miron: unitatea individuala nu sta in aer, face parte dintr-o constructie. daca am zis constructie, evident ca m-am referit si la o parte din aceasta. nu trebuie sa scrii un km de defintiii acolo! ;)
Ce am vrut sa scot eu in evidenta, e ca o constructie care nu are destinatia de locuinta poate fi vandut prin act sub semnatura privata! cred ca asta e mai important decat definitia condominiului. :)
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
claudia_86 a scris:

Daca durata inchirierii depaseste 5 ani atunci se considera ca act de dispozitie.

exact clau! ;)
forgotten_sunrise a scris:

@carmen_miron: unitatea individuala nu sta in aer, face parte dintr-o constructie. daca am zis constructie, evident ca m-am referit si la o parte din aceasta. nu trebuie sa scrii un km de defintiii acolo! ;)
Ce am vrut sa scot eu in evidenta, e ca o constructie care nu are destinatia de locuinta poate fi vandut prin act sub semnatura privata! cred ca asta e mai important decat definitia condominiului. :)

eu am picat un examen pt ca nu am retinut niste definitii simple la prima vedere :sorry: asa ca ... explicatia era pt cei care poate nu stiau pana la aceasta data ;)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)