avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
art 1295 C.civ. Mie mi se pare elocvent. Dar nu am certitudinea ca este si raspunsul corect.in caz de antecontract pentru ca invoiala in 1295 priveste doar bunul si pretul. Ori la promisiune bilaterala, dupa cum citezi din D,. mai apare ceva: partile se invoiesc a se obliga sa contracteze. Practic asta este "obiectul" antecontractului invoiala de a se obliga. Am si eu niste dubii in ce priveste argumentul meu pentru ca partile s-au invoit asupra pretului si bunului.
Asa cum am spus.... eu doar 49 de puncte:sorry:
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
bbogdann, utilizator
simi_stanciu a scris:

Cine ma poate lamuri in privinta promisiunii bilaterale (antecontract) de Vanzare cumparare? Deak zice, In ceea ce priveste contractele consensuale "Intrucat vanzatorul nu a vandut, iar cumparatorul nu a cumparat, ci ambii s-au obligat numai sa incheie contractul, desi s-au inteles asupra lucrului si asupra pretului, vanzarea-cumpararea nu poate fi considerata incheiata". Mie una, mi se pare cam fortata ideea asta. Ori imi scapa ceva, ca de obicei #-o

exista o lege 247/2005 care la titlul X art 5 al 2 zice "În situaţia în care după încheierea unui antecontract cu privire la teren, cu sau fără construcţii, una dintre părţi refuză ulterior să încheie contractul, partea care şi-a îndeplinit obligaţiile poate sesiza instanţa competentă care poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract." Acum...in situatia asta stim cum sta treaba.
Pentru restul situatiilor domnul Chirica, cel putin, nu e de acord cu pronuntarea unei hot. jud. care sa suplineasca vointa partilor. El vorbeste de acordarea de daune interese fundamentate pe abuzul de drept, daune interese in baza art.1075.
Intre ei exista un contract, doar ca nu e de vanzare cumparare, nu 100%...simplu:D mergem pe totul sau nimic
Nu stiu daca asta o sa te ajute cu nelamuririle tale.:innocent:
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
claudia_86, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Trebuie sa mai "rumeg" putin problema, poate se face lumina pana la urma :D
Neata si o :coffee:....acum sa trecem la treaba, alte grile din civil, partea generala:

1. Există o regulă specială referitoare la începutul prescripţiei extinctive pentru acţiunea:
a) în grăniţuire;
b) redhibitorie;
c) în constatarea uzucapiunii.

2. Constituie o cerintã de valabilitate a consimtãmântului:
a) sã provinã de la o persoanã cu capacitate de exercitiu;
b) sã fie exprimat cu un anumit scop;
c) sã provinã de la o persoanã cu discernãmânt.

3. Efectele nulităţii:
a) nu diferă după cum actul juridic a fost sau nu executat până în momentul declarării nulităţii;
b) sunt aceleaşi indiferent dacă nulitatea este absolută sau relativă;
c) se produc, ca regulă, numai pentru viitor.

4. În cazul condiţiei suspensive, pendente conditione:
a) obligaţia nu se poate stinge prin compensaţie;
b) dacă debitorul plăteşte, atunci el nu este îndreptăţit să solicite restituirea plăţii; c) creditorul este îndreptăţit să solicite executarea obligaţiei.

5. Dolul:
a) nu este aplicabil actelor juridice unilaterale;
b) este o eroare spontană;
c) afectează valabilitatea contractului şi atunci când provine de la reprezentantul cocontractantului.

6. Prescriptia extinctivã a actiunii în anularea actului juridic pentru violentã începe sã curgã:
a) la data încetãrii violentei;
b) cel mai târziu la împlinirea a 18 luni de la data încetãrii violentei;
c) cel mai târziu la împlinirea a 18 luni de la data încheierii actului juridic.

7. Termenul suspensiv incert:
a) este un eveniment viitor şi nesigur ca realizare;
b) amână până la împlinirea lui stingerea dreptului subiectiv şi a obligaţiei corelative;
c) nu afectează existenţa drepturilor şi obligaţiilor, ci numai executarea actului juridic.

Spor la invatat!:)
1b 2c 3b 4a 5c 6a 7c

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)