simi_stanciu a scris:
Cine ma poate lamuri in privinta promisiunii bilaterale (antecontract) de Vanzare cumparare? Deak zice, In ceea ce priveste contractele consensuale "Intrucat vanzatorul nu a vandut, iar cumparatorul nu a cumparat, ci ambii s-au obligat numai sa incheie contractul, desi s-au inteles asupra lucrului si asupra pretului, vanzarea-cumpararea nu poate fi considerata incheiata". Mie una, mi se pare cam fortata ideea asta. Ori imi scapa ceva, ca de obicei #-o
exista o lege 247/2005 care la titlul X art 5 al 2 zice "În situaţia în care după încheierea unui antecontract cu privire la teren, cu sau fără construcţii, una dintre părţi refuză ulterior să încheie contractul, partea care şi-a îndeplinit obligaţiile poate sesiza instanţa competentă care poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract." Acum...in situatia asta stim cum sta treaba.
Pentru restul situatiilor domnul Chirica, cel putin, nu e de acord cu pronuntarea unei hot. jud. care sa suplineasca vointa partilor. El vorbeste de acordarea de daune interese fundamentate pe abuzul de drept, daune interese in baza art.1075.
Intre ei exista un contract, doar ca nu e de vanzare cumparare, nu 100%...simplu:D mergem pe totul sau nimic
Nu stiu daca asta o sa te ajute cu nelamuririle tale.:innocent: