avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
carmen_miron a scris:

forgotten_sunrise a scris:

@carmen_miron: unitatea individuala nu sta in aer, face parte dintr-o constructie. daca am zis constructie, evident ca m-am referit si la o parte din aceasta. nu trebuie sa scrii un km de defintiii acolo! ;)
Ce am vrut sa scot eu in evidenta, e ca o constructie care nu are destinatia de locuinta poate fi vandut prin act sub semnatura privata! cred ca asta e mai important decat definitia condominiului. :)

eu am picat un examen pt ca nu am retinut niste definitii simple la prima vedere :sorry: asa ca ... explicatia era pt cei care poate nu stiau pana la aceasta data ;)

Ce bine e ca la INM nu se da un astfel de examen! ;)
Apoi daca tot zici ca ai explicat, trebuia sa explici pe romaneste : unitate individuala=apartament iar condominiu = in 99% din situatii - bloc comunist / in 1% din situatii - complex rezidential (proprietarii mai detin, in plus fata de cei din blocurile comuniste si o cota indiviza din alei, drumuri, spatii de agrement, etc)
Cateva grile din drepturi reale, culegerea Cojocaru+Trusca:
1. Temeiul juridic al revendicarii il constituie:
a)dreptul de uzufruct
b)dreptul de proprietate
c)posesia

2.In cazul proprietatii comune pe cote-parti fortate si perpetue:
a)aceasta este determinata de destinatia bunului asupra caruia poarta
b)se mentine independent de vointa coproprietarilor
c)nu este determinata nici de destinatia bunului asupra caruia poarta si nici nu se mentine independent de vointa coprop

3.In cazul proprietatii comune pe cote-parti fortate si perpetue asupra despartiturilor comune( zidul, santul, gardul ) care separa doua prop vecine, dovada coprop fortate se face:
a) prin traditiune
b)prin prescriptie achizitiva
c)prin prezumtii legale relative
Hai sa-ncerc ...Sper sa fiu macar pe-aproape:"> 1B 2A(mi-amintesc vag ceva...) 3B,C
Me_Isa a scris:

Cateva grile din drepturi reale, culegerea Cojocaru+Trusca:
1. Temeiul juridic al revendicarii il constituie:
a)dreptul de uzufruct
b)dreptul de proprietate
c)posesia

2.In cazul proprietatii comune pe cote-parti fortate si perpetue:
a)aceasta este determinata de destinatia bunului asupra caruia poarta
b)se mentine independent de vointa coproprietarilor
c)nu este determinata nici de destinatia bunului asupra caruia poarta si nici nu se mentine independent de vointa coprop

3.In cazul proprietatii comune pe cote-parti fortate si perpetue asupra despartiturilor comune( zidul, santul, gardul ) care separa doua prop vecine, dovada coprop fortate se face:
a) prin traditiune
b)prin prescriptie achizitiva
c)prin prezumtii legale relative

1a 2ab 3bc
buna simi, esti noua pe-aici si iti urez si eu spor la invatat si succes la concurs. incerc si eu:1b 2b 3c

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)