avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
pt sim"ona", probabil. Ai zis: atunci cand avem coautorat, trebuie sa se desisteze toti, ca asta e regula. Pot intreba, de unde ai scos-o? Inainte sa ma injuri, am de spus urmatoarele:
- m-am saturat de interpretari date de diversi autori. Legea e baza. De unde scot diverse minuni...d-zeu cu mila
-si profesorii apreciati, citati etc se pot insela. exemplu? opiniile lui Deak, contrazise flagrant de CEDO
astea fiind spuse, poti furniza un argument? nu trebuie sa-ti apartina. doar nu-mi spune ca asa zice xulescu la pagina cutare....
mariana_en a scris:

pt sim"ona", probabil. Ai zis: atunci cand avem coautorat, trebuie sa se desisteze toti, ca asta e regula. Pot intreba, de unde ai scos-o? Inainte sa ma injuri, am de spus urmatoarele:
- m-am saturat de interpretari date de diversi autori. Legea e baza. De unde scot diverse minuni...d-zeu cu mila
-si profesorii apreciati, citati etc se pot insela. exemplu? opiniile lui Deak, contrazise flagrant de CEDO
astea fiind spuse, poti furniza un argument? nu trebuie sa-ti apartina. doar nu-mi spune ca asa zice xulescu la pagina cutare....

Nu mariana, nu am mers pe ce a zis cineva, pur si simplu am analizat eu.
Am verificat si in Udroiu ca sa vad ce zice.
Din enunt e clar vorba de coautor.
Cand opereaza desistarea? Cd fapta ramane in faza de tentativa, dar nu se mai pedepseste. Ori daca ceilalti autori continua, ce tentativa ramane?
Sa nu uitam ca desistarea e posibila numai la infr ce pot fi savarsite in forma tentativei intrerupte, adica si coautorul ca sa se desiste tb sa faca mai inainte acte de executare, ori daca face asemenea acte si ceilalti continua dupa ce el se desiata e clar ca va fi si el pedepsit.
Nu stiu dc ai citit ex la care m-am gandit.

Mai trebuie argumente?

Mie mi se pare destul de clar ca atunci cand avem coautori, ca sa opereze desistarea trebuie sa se desiste toti, eu asta o vad ca o regula, altfel nu putem vorbi de desistare ca institutie (adica fapta sa ramana tentativa, dar nu se pedepseste), pt ca e clar ca un coautor se poate desista, adica sa renunte la a savarsi in continuare fapta, insa daca nu se desista si ceilalti nu va beneficia de cauza de nepedepsire a tentativei.

Si sa stii ca nu m-am suparat, dar imi permit sa iti urez ceva, daca inca nu ai inteles si anume "somn usor", pt ca maine dimineata sunt sigura ca daca vei mai citi explicatiile vei intelege.:)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
sim05, utilizator
Si eu cred la fel, ca va raspunde pentru infractiunea consumata, luandu-le prin eliminare. Desistare nu e (ca nu se desista toti coautorii), tentativa nu e, ca fapta s-a consumat.
Da . Sim ai dreptate .
Iti sustin argumentarea :)
Si e logic sa fie asa . In cazul unor grile , trebuie ca noi sa gasim motivarea coroborat cu ceea ce citim din diferiti autori. Esential este sa gasim " firul" ;)
Este tentativa intrerupta, insa nu este pedepsibila caci in sarcina coautorului se va retine renuntarea voluntara la savarsirea faptei inainte de producerea rezultatului. De asemenea va trebui sa se tina cont si de momentul desistarii, faptele savarsite inante de a se produce renuntarea, atitudinea acestuia fata de rezultat acceptare/neacceptare, daca cu/fara participatia acestuia rezultatul se mai produce.
Pentru mine din datele sumare ale grilei asta ar fi un raspuns rational.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)