mariana_en a scris:
pt sim"ona", probabil. Ai zis: atunci cand avem coautorat, trebuie sa se desisteze toti, ca asta e regula. Pot intreba, de unde ai scos-o? Inainte sa ma injuri, am de spus urmatoarele:
- m-am saturat de interpretari date de diversi autori. Legea e baza. De unde scot diverse minuni...d-zeu cu mila
-si profesorii apreciati, citati etc se pot insela. exemplu? opiniile lui Deak, contrazise flagrant de CEDO
astea fiind spuse, poti furniza un argument? nu trebuie sa-ti apartina. doar nu-mi spune ca asa zice xulescu la pagina cutare....
Nu mariana, nu am mers pe ce a zis cineva, pur si simplu am analizat eu.
Am verificat si in Udroiu ca sa vad ce zice.
Din enunt e clar vorba de coautor.
Cand opereaza desistarea? Cd fapta ramane in faza de tentativa, dar nu se mai pedepseste. Ori daca ceilalti autori continua, ce tentativa ramane?
Sa nu uitam ca desistarea e posibila numai la infr ce pot fi savarsite in forma tentativei intrerupte, adica si coautorul ca sa se desiste tb sa faca mai inainte acte de executare, ori daca face asemenea acte si ceilalti continua dupa ce el se desiata e clar ca va fi si el pedepsit.
Nu stiu dc ai citit ex la care m-am gandit.
Mai trebuie argumente?
Mie mi se pare destul de clar ca atunci cand avem coautori, ca sa opereze desistarea trebuie sa se desiste toti, eu asta o vad ca o regula, altfel nu putem vorbi de desistare ca institutie (adica fapta sa ramana tentativa, dar nu se pedepseste), pt ca e clar ca un coautor se poate desista, adica sa renunte la a savarsi in continuare fapta, insa daca nu se desista si ceilalti nu va beneficia de cauza de nepedepsire a tentativei.
Si sa stii ca nu m-am suparat, dar imi permit sa iti urez ceva, daca inca nu ai inteles si anume "somn usor", pt ca maine dimineata sunt sigura ca daca vei mai citi explicatiile vei intelege.:)