Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
simi_stanciu are dreptate:
Citez din Streteanu:
b) Un coautor împiedică consumarea faptei
În acest caz, respectivul coautor nu va fi pedepsit pentru tentativă. Dacă actele săvârşite până în momentul împiedicării constituie o altă faptă prevăzută de legea penală, i se aplică pedeapsa pentru această faptă.
Ceilalți participanți – ceilalți coautori, eventualii complici și instigatori – vor urma să răspundă pentru tentativă la infracțiunea dorită.
Patrick_ a scris:
simi_stanciu are dreptate:
Citez din Streteanu:
b) Un coautor împiedică consumarea faptei
În acest caz, respectivul coautor nu va fi pedepsit pentru tentativă. Dacă actele săvârşite până în momentul împiedicării constituie o altă faptă prevăzută de legea penală, i se aplică pedeapsa pentru această faptă.
Ceilalți participanți – ceilalți coautori, eventualii complici și instigatori – vor urma să răspundă pentru tentativă la infracțiunea dorită.
Nu cred ca e corect formulata raspunsul de la a). Mai sus avem ce spune Strateanu cu privire la TENTATIVA , unde coautorul nu va fi pedepsit. Daca prin INFRACTIUNEA COMISA , se intelege tentativa pedepsibila , atunci coautorul nu va raspunde pentru savarsirea tentativei , dar ceilalti coautori vor raspunde pt tentativa . Am inlocuit "infractiunea comisa " cu tentativa ,asa cum este definita in art.144.
De aceea am spus ca la raspunsul de la a) conteaza ce intelegem prin " infractiunea comisa " tentativa pedepsibila sau fapta consumata , pentru ca in functie de aceasta interpretare , a) va fi corect sau nu. Am dat citat Strateanu , tocmai sa scot in evidenta , de ce conteaza interpretarea . Daca era fapta consumata , coautorul care s-a desistat va raspunde penal