avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
simi_stanciu a scris:

Eu vad expicatia altfel. Daca citim cu atentie art. 30, acesta spune: "Participantul nu se pedepseste daca in cursul executarii, dar inainte de descoperirea faptei, impiedica consumarea acesteia". In acest articol nu mai apare si desistarea ca si cauza de nepedepsire, asa cum e prevazuta in art. 22. Prin urmare, in cazul participatiei, ramane doar impiedicarea producerii rezultatului, daca ne raportam la un singur participant. Imi cer scuze daca gresesc, la ora asta e posibil sa nu judec prea limpede :">

De ce vezi explicatia altfel?
Eu am dat explicatia pt grila care se refera la desistare.
E clar ca la impiedicarea producerii rezultatului e altfel.
Nu zic ca nu ai dreptate, dar nu cred ca ceea ce ai spus nu e o explicatie suficienta pt grila.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
sim05, utilizator
Pentru mine e clar ca in cazul participantului (inclusiv al coautorului), desistarea nu e cauza de nepedepsire. In cazul participantilor e necesara impiedicarea consumarii faptei.

Din acest motiv la acea grila nici un raspuns nu e corect
Patrick_ a scris:

Pentru mine e clar ca in cazul participantului (inclusiv al coautorului), desistarea nu e cauza de nepedepsire. In cazul participantilor e necesara impiedicarea consumarii faptei.

Eu cred ca desistarea poate fi cauza de nepedepsire si in cazul coautoratului. Conditia e ca toti coautorii sa se desiste.
In fine bine ca a inteles fiecare in felul lui.
@Patrick de unde sunt grilele postate - din cartile de sinteza ale lui Udroiu sau din cartea de grile?
Patrick_ a scris:

Da , se poate sa fie asa , dar depinde ce intelegem din " infractiunea comisa de ceilalti coautori " asa cum este formulata in raspunsul de la a) . Pentru ca infractiunea comisa poate sa fie atat o fapta consumata cat si o tentativa la acea infractiune . Daca interpretam ca " infractiunea " este doar o tentativa , atunci raspunsul de la a) ar trebui sa fie corect ( asa zice Strateanu- coautorul care s-a desistat nu va raspunde , iar ceilalti vor raspunde pt tentativa ) , dar daca " infractiunea comisa " este o fapta consumata , de abia atunci raspunsul de la a) nu este corect si va raspunde si coautorul care s-a desistat ( Strateanu zice ca este necesar ca toti sa se desisteze )
Formularea raspunsului de la a )este ambigua

Si eu cred ca desistarea este posibila la coautorat , cu indeplinirea conditiei ca toti coautorii sa se desiste. Mai ales pentru ca desistarea presupune intreruperea actului de executare , si fapta ramane in faza de tentativa neterminata , iar impiedicarea consumarii faptei poate fi facute si dupa ce actul de executare a fost terminat , dar rezultatul se inlatura ( la infractiunile unde e posibil )
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)