avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:
[
Daca ar fi fost:
" si in cazul oricaror incheieri, nu doar in cazul sentintelor sau deciziilor." intradevad nu era corecta.

Dar printre "incheieri" pot fi si cele prin care se dispune asupra masurilor preventive.

Nu?

Eu cred ca ar fi fost corecta dc era trecut "si in cazul unor incheieri", fiind trecut "si in cz incheierilor... " cred ca se subintelege in cz tuturor incheierilor.

Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
sim05, utilizator
Patrick_ a scris:

46 Dreptul de administrare:
A. este dreptul de folosinţă pe care statul îl poate constitui cu privire la bunurile din domeniul public
B. încetează prin reziliere dacă titularul dreptului de administrare nu îşi execută obligaţiile
C. se referă la bunuri care, potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau interes public
D. niciuna din variantele de mai sus

48 Acceptarea pură şi simplă a moştenirii:
A. produce efecte de la data introducerii acţiunii de ieşire din indiviziune
B. poate fi dedusă din efectuarea unor lucrări prin care succesibilul sporeşte confortul unor bunuri din masa succesorală
C. poate fi făcută de orice succesibil, cu excepţia minorilor şi a statului, care nu pot accepta moştenirea decât sub beneficiu de inventar

La prima grila (cea cu simulatia) raspunsul dat de autor este b).

La 46 raspunsul dat este c). Nu inteleg de ce nu e si a)
La 48 raspunsul dat este b). De ce nu poate fi si c)?
Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:

46 Dreptul de administrare:
A. este dreptul de folosinţă pe care statul îl poate constitui cu privire la bunurile din domeniul public
B. încetează prin reziliere dacă titularul dreptului de administrare nu îşi execută obligaţiile
C. se referă la bunuri care, potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau interes public

48 Acceptarea pură şi simplă a moştenirii:
A. produce efecte de la data introducerii acţiunii de ieşire din indiviziune
B. poate fi dedusă din efectuarea unor lucrări prin care succesibilul sporeşte confortul unor bunuri din masa succesorală
C. poate fi făcută de orice succesibil, cu excepţia minorilor şi a statului, care nu pot accepta moştenirea decât sub beneficiu de inventar

La prima grila (cea cu simulatia) raspunsul dat de autor este b).

La 46 raspunsul dat este c). Nu inteleg de ce nu e si a)
La 48 raspunsul dat este b). De ce nu poate fi si c)?

C este gresit, fiindca statul nu e obligat sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar, aceasta obligatie incumba doar minorilor.

Mda, b) mi se pare logic sa fie corect, deoarece succesibilul se comporta ca un proprietar fata de acel bun, iar aceasta imprejurare echivaleaza cu un act de acceptare tacita a succesiunii...nu am mai citit "succesiunile" de anul trecut.:(
rino83, utilizator
La varianta c e trecut faptul ca "poate " sa accepte sub beneficiu de inventar. Nici minorul nu e obl sa accepte sub beneficiu de inventar, numai ca dc accepta mostenirea intotdeauna se considera ca fiind facuta sub beneficiu de inventar pt a i se ocroti interesele.
In toamna 2010 am trecut si eu ultima data prin succesiuni. (preferatele mele din civil :) ).

Cred ca in categoria "succesibili" intra si legatarul particular, ori in cz lui nu putem vb de accepatea mostenirii ci de acceptarea legatului.

Am verificat. :)
In cz statului nu putem vb de un drept de optiune, adica nu se poate vb nici de acceptare pura si simpla nici sub beneficiu de inventar. Statul raspunde pt pasiv, numai in limita activului, in cz in care mostenirea e vacanta.

Not de "succesiune" se ref numai la transmisiunile pt cz de moarte, iar "succesori" la succesorii in drepturi mortis causa, indiferent ca sunt mostenitori legali sau test., cu vocatie univ., cu titlu univ. sau partic.
sim05, utilizator
rino83 a scris:

C este gresit, fiindca statul nu e obligat sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar, aceasta obligatie incumba doar minorilor.

Ai dreptate. E asa de simplu raspunsul de fapt :(

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)