Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
In materia uzucapiunii
a) pentru a opera jonctiunea posesiilor, posesia poate fi dobandita de la autorul sau si in temeiul unui just titlu nul absolut
b) justul titlu necesar uzucapiunii scurte trebuie sa indeplineasca conditiile de publicitate pentru a putea fi opus adevaratului proprietar
c) constituie just titlu, actul translativ de proprietate ce provine de la adevaratul proprietar daca este lovit de o cauza de nulitate relativa.
Nelamurire#-o:
prin modif. art.105(1) Cpc...necompetenta instantei mai este un caz de nulitate neconditionata de producerea unei vatamari?
carmen0602 a scris:
Nelamurire#-o:
prin modif. art.105(1) Cpc...necompetenta instantei mai este un caz de nulitate neconditionata de producerea unei vatamari?
(1) Actele de procedură îndeplinite de un judecător cu încălcarea normelor de competenţă de ordine publică sau privată vor fi declarate nule în condiţiile prevăzute de lege.
Se poate intelege ca daca necompetenta e de ordine publica, atrage nulitatea absoluta, care putand fi invocata si din oficiu nu mai presupeune exitenta unei vatamari.
Iar necompetenta de ordine privata detemina nulitatea relativa, care poate fi invocata doar de partea care sufera o vatamare.
E parerea mea. Nu am citit-o nicaieri, deci nu stiu daca o fi chiar asa. :)