avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
m13d a scris:

Nu l-a incurajat fapta era deja consumata chiar daca nu era epuizata, iar intre ei nu exista legatura subiectiva daca această legătură se stabileşte dupa
consumarea faptei, nu mai avem participatie, ci infractiune de sine statatoare.

Eu cred ca era in timpul actelor de executare , si fapta nu era consumata . Pentru ca mai multi insi cu ciomege in mana pe care le indreapta impotriva unei personae nu cred ca denota o intentie in sensul art.180 si nici art.181 si nici chiar 182. Din modul de desfasurare a actiunii poate rezulta intentia de omor si nu a unei infractiuni progresive , ca sa vorbim de epuizare. Faptul ca victima moare peste 5 zile , nu cred ca se va retine loviri cauzatoare de moarte ci initial pana la deces se va retine tentativa la omor , dupa care omorul calificat
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
isis23, utilizator
@Patrick stiu ca tu ai si CP adnotat Kuglay - vezi p.45-46-47 Decizii de speta 1.Complicitatea morala vei intelege mai bine
''Nici in situatia in care simpla prezenta alaturi de autorul infractiunii ar fi constituit intr-adevar pt. acesta un ajutor moral creindu-i autorului acea stare psihica favorabila punerii in aplicare a actului infr., faptul nu ducea eo ipso la retinerea complicitatii fiind necesar sa se stabileasca distinct si ca cel ce asista a prevazut sau acceptat ca prezenta sa constituie un astfel de ajutor''
Sa nu uitam ca participatia se comite intotdeauna cu intentie, directa sau indirecta.
Ai dreptate.

"Simpla prezenta" nu poate fi considerata de drept un ajtor moral.
Dar daca persoana striga ceea ce a strigat cel din grila, eu cred se poate retine si intentia si ajutorul moral adus celor ce loveau victima.

Oricum nu cred ca se vor da asemenea grila la INM. E o speta in care judecatorul cred va distinge si dupa alte elemente de fapt decat cele spuse in grila.

Dar dupa parerea mea, eu as retine o complicitate daca cineva ar face asa ceva.
La ce-ai te-ai gandit Patrick , la grila cu uzucapiunea ?. Eu am avut in vedere situatia mostenitorului aparent , caruia i se desfiinteaza actul de mostenitor , si care a instrainat bunul imobil unei terte persoane. Terta persoana , va putea invoca uzucapiunea luand in calcul si posesia exercitata de mostenitorul aparent , chiar daca actul lui de dispozitie a fost desfiintat ca act accesoriu , titlului de mostenitor.
Evident ca tertul mai poate invoca in aceasta situatie si eroare comuna , care va avea ca efect mentinerea actului de dispozitie .( cu titlu oneros si fiind de buna-credinta )
Nu stiu daca este corect , dar la asta m-am gandit
Eu nu m-am gandit chiar asa de departe :D

Ma gandeam mai simplu, la faptul ca posesia fiind o stare de fapt, se poate transmite fara nici un act juridic.
Iar daca se poate transmite fara acte juridice, cu atat mai mult nu are importanta daca se invoca un act juridic nul absolut, sau nul sau relativ sau de orice fel ca temei al transmiterii ei.

Ideea asta o sustine Boroi, dar spune ca totusi mai sunt si alte opinii refereitoare la aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)