avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sairi a scris:

Me_Isa a scris:

1.a 2.a,b 3.b

Grile din civil general:
1.Conversiunea actului juridic:
a)este o conventie prin care un creditor transmite o creanta a sa unei persoane
b)este o conditie necesara exercitarii actiunii in simulatie prin deghizare totala
c)este posibila si in cazul nulitatii absolute

2. Pentru aprecierea caracterului licit si moral al cauzei intereseaza in primul rand:
a)scopul mediat (causa remota)
b)scopul imediat(causa proxima)
c)clasificarea actelor juridice dupa scopul urmarit la incheierea lor

3. Termenul de prescriptie pentru actiunea posesorie incepe sa curga:
a)de la data ultimului act de deposedare
b)de la data primului act prin care posesia a fost intrerupta
c)de la data cand posesorul a cunoscut pe cel care se face raspunzator
La 3,raspunsul corect e B.Prescriptia incepe sa curga de la data primului act de tulburare a posesiei,nu de la ultimul.

Ai putea sa si argumentezi, te rog frumos? Nu de alta, dar noi eram intr-o disputa pe subiectul asta :D.
Asa zice Beleiu(eu din el am invatat civilul1 si-s f multumita).Face o trimitere la art 674alin1 CC.N-am codul sa ma uit despre ce este vorba;s-ar putea sa fie articolul care reglementeaza actiunile posesorii...As vrea sa si argumentez,dar nu-mi prea sta acum capul la chestiunile de drept.Probabil voi reveni in forta prin martie daca nu se intampla o minune.:)EDIT.Un sfat de la mine:unele chestii tb pur si simplu invatate fara sa te intrebi prea mult de ce o fi asa si nu altfel.Castigi timp si economisesti efort.Cred ca ai timp dupa ce ajungi magistrat sa te ocupi si cu astfel de intrebari nobile.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters165442, utilizator
sairi a scris:

Asa zice Beleiu(eu din el am invatat civilul1 si-s f multumita).Face o trimitere la art 674alin1 CC.N-am codul sa ma uit despre ce este vorba;s-ar putea sa fie articolul care reglementeaza actiunile posesorii...As vrea sa si argumentez,dar nu-mi prea sta acum capul la chestiunile de drept.Probabil voi reveni in forta prin martie daca nu se intampla o minune.:)

Nu te descuraja; daca mai exista o sansa, cat de mica, nu renunta la speranta. Noi iti tinem pumnii :D. Iar daca minunea nu se intampla, o sa fie mai bine data urmatoare, cu siguranta. Succes!
Multumesc tare mult!Spor la invatat!!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters165442, utilizator
Tocmai am gasit in cartea lui Boroi la o nota de subsol "s-a decis ca in cazul unor fapte continuate de tulburare a posesiei, termenul de prescriptie extinctiva se socoteste de la data primului act de tulburare a posesiei(de la inceputul tulburarii) iar nu de la ultimul act de acest fel" e o decizie mai veche a tribunalului Suceava 578/1971. Si da...stiu ca decizia e antica si stiu ca la noi nu exista regula precedentului dar totusi m-am gandit sa va impartasesc.:)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)