Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Tocmai am gasit in cartea lui Boroi la o nota de subsol "s-a decis ca in cazul unor fapte continuate de tulburare a posesiei, termenul de prescriptie extinctiva se socoteste de la data primului act de tulburare a posesiei(de la inceputul tulburarii) iar nu de la ultimul act de acest fel" e o decizie mai veche a tribunalului Suceava 578/1971. Si da...stiu ca decizia e antica si stiu ca la noi nu exista regula precedentului dar totusi m-am gandit sa va impartasesc.:)
Raspunsul meu este bazat doar pe o logica care, ma gandesc eu, are si fundament juridic.
In situatia pe care ai spus-o tu e clar ca sunt deposedari distincte si e absurd sa admitem ca daca sunt deposedat acum sa nu imi mai pot apara dreptul fiindca acum un an si ceva am mai fost deposedat insa am reintrat in posesie. Si putem sa o luam si per a contrario.."in cazul unor fapte continuate...termenul curge de la primul act" deci daca sunt fapte distincte....
Si alta chestie, depinde cum numeri tu deposedarile adica daca esti un om ghinionist si sa zicem pe parcursul a 20 de ani ai fost deposedat de 3 ori (1+1+1) sunt trei fiindca le facem totalul insa daca ar fi sa le luam altfel ut singuli cum ar veni deposedare si actiune posesorie, actiunea se introduce de la data primei deposedari si fiecare este prima daca este sa iti aperi dreptul. Nu se poate considera si asa?
Nu stiu daca se intelege ce vreau sa zic...cateodata imi e mai greu sa ma exprim in scris, e mai restrictiv decat limbajul verbal:">