avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lucutel a scris:

violenta e un viciu relativ, deoarece poate fi invocat de cel impotriva caruia s a exercitat violenta, fata de celelalte pers posesia nefiind afectata de acest viciu

=D>
Da. Asa e. Subtila. :)
Este cazul cand cel deposedat prin violenta nu exercita actiunea posesorie in termen de un an de la data incetarii violentei aceasta ducand la o uzucapiune care poate interveni in 30 de ani.
Nu?
m13d a scris:

Este cazul cand cel deposedat prin violenta nu exercita actiunea posesorie in termen de un an de la data incetarii violentei aceasta ducand la o uzucapiune care poate interveni in 30 de ani.
Nu?

La uzucapiunea de lunga durata m-am gandit si eu cand am raspuns numai a. In sfarsit m-am prins =D>.
Cat despre grila nr. 8 postata de mine, sincera sa fiu am vrut sa aflu si parerile voastre, pt. ca si eu am ramas surprinsa de raspunsul acesteia dat de autoare (Mihaela Ciobanu - "Teste grila pt. admiterea in magistratura - Cap. I - Drept civil - partea generala").
Si mie mi s-a parut total aiurea sa fie valabil pct. b. Adica, de exemplu intr-un ctr. de inchiriere proprietarul este obligat sa remita bunul in fiecare luna si apoi sa-l ia inapoi pentru a-l da din nou chiriasului sau cum? Ca nu ma prind. Sper ca totusi e o greseala in caret. Voi ce ziceti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
emmav, utilizator
emmav a scris:

Cateva grile pe ziua de astazi, ca vad ca lumea a cam plecat pe la piscina si a pus cartea in cui. Hai, ca se poate:

8. In cazul actului cu executare succesiva:
a. executarea obligatiilor de catre cel putin o parte din contract presupune mai multe prestatii esalonate in timp;
b. executarea obligatiilor de catre toate partile contractante presupune mai multe prestatii esalonate in timp;
c. nulitatea nu produce efecte retroactive.

18. Pentru ca obiectul sa fie determinat in cazul bunurilor de gen pertile trebuie sa stabileasca exact:
a. cantitatea;
b. calitatea;
c. valoarea.

31. Efectele conditiei se produc:
a. in principiu retroactiv;
b. intotdeauna retroactiv;
c. de la momentul indeplinirii sau neindeplinirii conditiei daca partile prevad astfel.

Grila Boroi:

Bunurile de gen se determina prin:
a) indicarea calitatii;
b) indicarea calitatii si a cantitatii;
c) indicarea calitatii, a cantitatii si a valorii.

Potrivit art. 1103 C.civ., daca in contract s-a omis sa se precizeze calitatea de gen a bunului, vanzatorul este dator sa predea un bun de calitate mijlocie.
Cat priveste valoarea, spre ex., in cazul rentei viagere pretul nu este determinat, deoarece la incheierea contractului nu se poate sti durata vietii credirentierului.

Ayaz a scris:

emmav a scris:

Cateva grile pe ziua de astazi, ca vad ca lumea a cam plecat pe la piscina si a pus cartea in cui. Hai, ca se poate:

8. In cazul actului cu executare succesiva:
a. executarea obligatiilor de catre cel putin o parte din contract presupune mai multe prestatii esalonate in timp;
b. executarea obligatiilor de catre toate partile contractante presupune mai multe prestatii esalonate in timp;
c. nulitatea nu produce efecte retroactive.

18. Pentru ca obiectul sa fie determinat in cazul bunurilor de gen pertile trebuie sa stabileasca exact:
a. cantitatea;
b. calitatea;
c. valoarea.

31. Efectele conditiei se produc:
a. in principiu retroactiv;
b. intotdeauna retroactiv;
c. de la momentul indeplinirii sau neindeplinirii conditiei daca partile prevad astfel.

Grila Boroi:

Bunurile de gen se determina prin:
a) indicarea calitatii;
b) indicarea calitatii si a cantitatii;
c) indicarea calitatii, a cantitatii si a valorii.

Potrivit art. 1103 C.civ., daca in contract s-a omis sa se precizeze calitatea de gen a bunului, vanzatorul este dator sa predea un bun de calitate mijlocie.
Cat priveste valoarea, spre ex., in cazul rentei viagere pretul nu este determinat, deoarece la incheierea contractului nu se poate sti durata vietii credirentierului.

"Tratat de drept civil. Contracte speciale" Fr. Deak, Contractul de vanzare-cumparare : "In cazul vanzarii unei recolte viitoare (bun de gen), proprietatea se transmite din momentul in care este gata de recoltat, daca lucrul vandut si pretul lui (adica valoarea) sunt determinate (de ex. graul de pe terenul vanzatorului in schimbul sumei de 100.000 lei)".
Ce treaba are renta viagera cu contractul de vanzare-cumparere, poate ma lamuresti si pe mine, ca nu pricep.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)