avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie

Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea mare sa stie, acesta afland ulterior. Contractul nu are clauze. In prezent mama fiicelor (sotia tatalui) traieste. Mai are vreun drept la acea proprietate fiica cea mare? Precizez ca ambele fiice sunt copii buni ai lor. Este legal ca un notar sa incheie un astfel de act fara prezenta tuturor copiilor?
Cel mai recent răspuns: dinica_mihaela , utilizator 16:53, 2 Mai 2008
Foarte de acord=D>

Altfel s-ar duce de rapa toata institutia rezervei...
Eu va multumesc pentru interesul acordat. Din cate am inteles sansele sunt mici pentru castig, singura posibilitate fiind dovedirea ca nu a primit banii. Acum va intreb cum se poate dovedi acest lucru? Exista un act sau o chitanta care trebuiesc semnate obligatoriu atunci cand se face vanzare-cumparare, pt a dovedi plata? Este posibil ca fica mica sa aiba un act doveditor chiar daca ea nu a platit?
Exzista mai multe posibilitati de proba.
1. Interogator-se intreaba in fata instantei vanzatorii (mama, tata) si cumparatorul daca au primit, respectiv au platit acei bani. Nu o sa le fie usor sa minta in fata instantei.
2. Se mai poate, daca este cazul, dovedi ca cumparatorul nu ar fi avut posibilitatea sa plateasca banii (nu are un salariu mare, nu a facut vreun credit, nu a vandut nimic de valoare, nu are economii suficiente, nu a imprumutat de la nimeni, etc).
Succes! Av.Albu
Diana, cunosc spete identice. Sunt extrem de greu de dovedit..... Nu am auzit de situatii identice cu castig de cauza!
Dovedeste-mi te rog, ca de cujus nu a luat banii sau chiar daca i-ar fi luat nu ar fi avut timp sa-i cheltuiasca , drept urmare i-ar reveni o parte si succesoarei in cauza... Vand apartamentul si fac ce vreau cu banii...in contract vanzatorul declara ca a primit banii, modul de risipire al acestora, privindu-l personal. #-o
speta....in `98 s-a incheiat un contract de v-c intre parintii si una dintre fiice...existau 2.
moare sotul si sotia ataca in instanta actul de vanzare cumparare precizand ca nu a stiut ce semneaza....la insistentele celeilalte fiice..
au urmat motive de genul: doamna presedinte, nu vad bine...apoi s-a razgandit...nici nu aud bine.....nu eram in deplinatatea facultatilor mentale....ma simteam rau.....de fapt, acum, fiica care a primitapartamentul, nu vrea sa auda de mine....si mai aduce si martori nemartori la diverse situatii imaginare.............desigur ca instanta a trimis-o la plimbare

Alte discuții în legătură

Liberalitati excesive barbup barbup [quot]\"[i]Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)