avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie

Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea mare sa stie, acesta afland ulterior. Contractul nu are clauze. In prezent mama fiicelor (sotia tatalui) traieste. Mai are vreun drept la acea proprietate fiica cea mare? Precizez ca ambele fiice sunt copii buni ai lor. Este legal ca un notar sa incheie un astfel de act fara prezenta tuturor copiilor?
Cel mai recent răspuns: dinica_mihaela , utilizator 16:53, 2 Mai 2008
al 3-lea mesaj la rand=D>

serios vorbind, cele mai mizerabile situatii sunt cele in care rudele devin dusmani ....si numai datorita banilor.
sfatul meu pentru doamna in cauza, e sa accepte situatia si dorinta parintilor, sa invete din experienta si sa nu ajunga sa faca propriilor ei copii acelasi lucru. Dumnezeu e mare, le vede si le aseaza pe toate la timpul potrivit!:P
:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct. 1.3 din Regulament , nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus,se poate folosi functia de editare a mesajului anterior.
De asemenea, mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.


As dori sa mai stiu cand ar fi mai bine invocarea in instanta, inaintea sau dupa decedarea mamei?
Înainte, pentru că în faţa instanţei şi nepăsarea celei care ar putea să îşi ceară drepturile din momentul în care a luat la cunoştinţă de lezarea sa, este sancţionată, aşa încât curgerea timpului are loc în defavoarea sa. Atitudinea aceasta are semnificaţia unei acceptări tacite a situaţiei, astfel încât după mulţi ani, când ar deceda mama, cu siguranţă nu ar mai avea nici o şansă. Aşa că, atenţie!;)
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberalitati excesive barbup barbup [quot]\"[i]Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)