avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Termen de prescriere datorii bugetare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Termen de prescriere datorii bugetare

Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul Executori Bugetari din Primaria Turda mi-a emis in 13.03.2008 Somatie si Titlu Executoriu pentru neplata impozitului pe aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: and_alx , utilizator 15:38, 28 Ianuarie 2009
Multumesc pt. 'Legea 554/2004. Sunt stresata intrucat in Titlul executoriu se face referire la termenul limita de 15 zile in care pot face contestatie direct la Instanta Judecatoreasca.
Astept eliberarea de la cartea funciara a dovezii autentificate asupra proprietatii in cauza din care sa rezulte ca nu eu eram proprietarul. Dureaza motivand vechimea actului. Aceasta face posibila depasirea termenul de contestatie de 15 zile.
Voi face contestatie la Primarie ( in atentia primarului) unde ma voi referi atat la termenul de 8 ani in care problema nu s-a rezolvat si sper ca voi depune si actul autentificat doveditor al proprietarului de drept (care nu eram eu) pe perioada creeri Creantei.
Sunt stresata, revoltata ca nu se pot lamurii problemele decat prin instante , cheltuieli de ambele parti...s.a....
ani_catalina a scris:

Sunt stresata, revoltata ca nu se pot lamurii problemele decat prin instante , cheltuieli de ambele parti...s.a....

Este si normal sa fiti stresata.
In sfarsit...
Am reusit ( cu mare greu) sa obtin o copie din extras din Cartea Funciara din care rezulta ca nu eu eram proprietara in perioada 1996 -2000 perioada in care s-a inregistrat creanta.
Am facut o Contestatie la Primaria Municipiului in care m-am referit la doua motive pentru a considera Somatia insotita de Titlu executoriu ca lipsite de obiect. Primul motiv se referea ca nu eu eram proprietara si al doilea motiv se prevala de toate OG-urile inclusiv Codul Fiscal care prevad prescrierea dreptului organului fiscal de a stabili obligatii fiscale....dupa 5 ani.
Va multumesc pentru ajutor si....si intelegere ! Mi-au folosit enorm.
ani_catalina a scris:

In sfarsit...
Am reusit ( cu mare greu) sa obtin o copie din extras din Cartea Funciara din care rezulta ca nu eu eram proprietara in perioada 1996 -2000 perioada in care s-a inregistrat creanta.
Am facut o Contestatie la Primaria Municipiului in care m-am referit la doua motive pentru a considera Somatia insotita de Titlu executoriu ca lipsite de obiect. Primul motiv se referea ca nu eu eram proprietara si al doilea motiv se prevala de toate OG-urile inclusiv Codul Fiscal care prevad prescrierea dreptului organului fiscal de a stabili obligatii fiscale....dupa 5 ani.
Va multumesc pentru ajutor si....si intelegere ! Mi-au folosit enorm.

Mult succes chiar m-as bucura din suflet sa castigi.
Multumesc de urare. Deja ma bucur fiidca sper....sper.....sper.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2008
ani_catalina, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)