avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Termen de prescriere datorii bugetare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Termen de prescriere datorii bugetare

Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul Executori Bugetari din Primaria Turda mi-a emis in 13.03.2008 Somatie si Titlu Executoriu pentru neplata impozitului pe aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: and_alx , utilizator 15:38, 28 Ianuarie 2009
Bafta, iar daca ai probleme anunta .
Ma simpt obligata sa va anunt incheierea problemei. Am primit comunicare in mod oficial prin care sunt anuntata ca s-a anulat creanta existenta pe numele meu urmare depunerii xerocopiei de carte funciara pe perioada cand s-a nascut creanta. Optimist pusa problema as spune ca "bine ca am scapat" Altfel toata povestea m-a costat ceva consum nervos (si altele). Dupa cca 10 ani sunt gasita ca datoare. In 10 ani casa este la a 3-a instrainare si abea acum sunt gasita ca datornica. Sa spunem ca sunt vinovata ca in calitate de vanzator nu am anuntat imediat vanzarea.Naiva fiind nici nu m-am gandit ca , cumparatorul nu e interesat sa-si intre in drepturi (si obligatii binenteles). Si dupa ce a trecut un an, doi si mai multi pana la 10 ani si nu au existat probleme, deodata aflu ca am de plata impozit cu majorari pe primii doi ani din cei 10 de cand nu mai posed casa. Tot nu inteleg cum se poate incasa un impozit pe un an in curs cand nu este incasat anul anterior.Ei, asta e.
Desi in contestatia mea am facut referire nu numai la faptul ca nu eram proprietara la data respectiva ci si la termenul de prescriere , in raspunsul prin care m-i se sterge creanta nu se face referire si la termenul de prescriere de care as fi beneficiat.
Multumesc forumistilor care mi-au sustinut moralul si mi-au dat idei.
Felicitari, o singura problema, unde ai primit comunicarea de anulare a creantei la adresa de domiciliu ori in instanta .
In cazul in care ai primit la adresa de domiciliu este recomandabil sa se depuna si la instanta pentru a evita toate surprizele, in caz ca nu s-a solutionat contestatia, sau poate au depus cei de la primarie acest act in instanta, in acest caz e bine .
Urarea mea : sa nu mai ai niciodata probleme cu taxele si impozitele=D>
ani_catalina a scris:

Ma simpt obligata sa va anunt incheierea problemei. Am primit comunicare in mod oficial prin care sunt anuntata ca s-a anulat creanta existenta pe numele meu urmare depunerii xerocopiei de carte funciara pe perioada cand s-a nascut creanta. Multumesc forumistilor care mi-au sustinut moralul si mi-au dat idei.

Multa sanate - a fost o experienta pentru tine, nu prea placuta dar bine ca s-a rezolvat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
Comunicarea am primit-o pe adresa de acasa ca raspuns contestaiei adresata primariei si la care anexasem actul doveditor.Nu s-a ajuns in instanta. (cel putin asa stiu)
Nu mi-am dorit si nici nu mi-as mai dori sa am astfel de probleme. (nici mie nici altora). Dar poti sa stii???

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)