avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
carmen_miron a scris:

ma bag si io...da de C nu zice nimeni nimik...

Eu ma gandesc ca c nu e corect pt ca nu cred ca se poate dispune prin actul de gratiere ca amenda deja platita sa fie restituita.
deci tu raspunzi prin prisma acelui "in cazul in care"...eu nu asa o vad...
iar masurile de siguranta nu se excepteaza din cate stiu eu pt ca sunt dispuse in virtutea starii de pericol create prin comiterea faptei ...se aplica inclusiv cand nu e condamnat cu exceptia interzicerii de a fi in anumite localitati...
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
carmen_miron, utilizator
spor la invatat si multa bafta la concurs. este nevoie concurenta fiind foarte, foarte mare. sunt peste 1400 de candidati in total
heracle, utilizator
carmen_miron a scris:

deci tu raspunzi prin prisma acelui "in cazul in care"...eu nu asa o vad...
iar masurile de siguranta nu se excepteaza din cate stiu eu pt ca sunt dispuse in virtutea starii de pericol create prin comiterea faptei ...se aplica inclusiv cand nu e condamnat cu exceptia interzicerii de a fi in anumite localitati...

Grila e a lui Udroiu.
El da rasp corect a si b
Ca sa fie corecte a si b astea sunt singurele explicatii logice pe care le gasesc.
Nu se poate dispune prin lg de gratiere restituirea amenzii platite.
Se poate dispune restituirea bunurilor confiscate.
Sa zicem ca e confiscat un autobuz cu care s-au efectuat transporturi de persoane (infr de trafic de persoane), tu zici ca prin gratiere nu se poate dispune restituirea autobuzului confiscat?

Legat de concurenta pe mine nu ma sperie "cantitatea" ci "calitatea".
Problema e ca vor fi f multi f bine pregatiti, dar sa speram ....
sim05, utilizator
sim, mai da-l incolo pe udroiu, eu ma uit ce zice legea...si codul asa zice.
gratierea nu are efect asupra pedepselor complementare, cu exc sit in care actul de gratiere dispune altfel
gratierea nu are efect asupra mas de siguranta
mai degraba ar fi discutie de ce zice carmen, treaba cu amenda
daca nu a platit-o, a scapat
daca a platit-o deja, nu sunt sigura. s-ar putea argumenta ca, daca in cazul amnistiei, care inlatura raspunderea penala, amenda nu se restituie, cu atat mai mult in cazul gratierii, care inlatura doar ex pedepsei, nu se va mai restitui
uff...o sa sun un prieten...da nu la ora asta, ca nu se face
va povestesc

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)