avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
:(( da, raspunsul este c)

va rog frumos explicati-mi de ce tentativa la furt simplu?? de ce nu tentativa la furt calificat- doar incerca sa deschida usa cu o cheie mincinoasa(pontoarca).....
alcali a scris:

:(( da, raspunsul este c)

va rog frumos explicati-mi de ce tentativa la furt simplu?? de ce nu tentativa la furt calificat- doar incerca sa deschida usa cu o cheie mincinoasa(pontoarca).....

===================================================

de formularea acestei grile m-am lovit si eu...singura explicatie pe care am gasit-o este din cartea de sinteze si grile -penal general si special, M.U. , pag 315: "este necesara folosirea efectiva a cheii mincinoase pentru comiterea furtului sau a unei tentative la acesta"

...in grila parca era " este surprins pe cand incerca sa deschida..."
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
artax, utilizator
din seria "raspunsuri care te lasa cu gura cascata" desprind niste intrebari:

1. procurorul poate constata infractiunile de audienta prin proces-verbal?-grila 103, M.U.
2.boala grava a inculpatului, de natura a conduce la retinerea iresponsabilitatii, face ca instanta sa " poata dispune achitarea", sau " trebuie sa dispuna achitarea"?-grila 109
3.amanarea pronuntarii se dispune prin incheiere in camera de consiliu, sau si prin alte modalitati?-grila 112, M.U.
4. in ipoteza recunoasterii de vinovatie in baza art. 320 ind 1, inc recunoaste toate faptele descrise in rechizitoriu sau numai faptele descrise in rechizitoriu-grila 124
5. copia dispozitivului sentintei penale nu se comunica personei vatamate?-grila 151
artax a scris:

1. procurorul poate constata infractiunile de audienta prin proces-verbal?-grila 103, M.U.
2.boala grava a inculpatului, de natura a conduce la retinerea iresponsabilitatii, face ca instanta sa " poata dispune achitarea", sau " trebuie sa dispuna achitarea"?-grila 109
3.amanarea pronuntarii se dispune prin incheiere in camera de consiliu, sau si prin alte modalitati?-grila 112, M.U.
4. in ipoteza recunoasterii de vinovatie in baza art. 320 ind 1, inc recunoaste toate faptele descrise in rechizitoriu sau numai faptele descrise in rechizitoriu-grila 124
5. copia dispozitivului sentintei penale nu se comunica personei vatamate?-grila 151

nu am apucat sa imi repet proc pen speciala dar eu zic asa:

1. cu siguranta procurorul nu poate constata infract de audienta-art 299 spune clar: presedintele contata fapta si identifica faptuitorul
2. iarasi trebuie sa fie o greseala, cu siguranta e "trebuie" atata timp cat se constata iresponsabilitatea la savarsirea faptei...nu gasesc vreo chichita pt care sa poti spune "poate".
Apropo de "poate", noi cei obisnuiti cu grilele de pe timpul lui nea'Neagu:D suntem foarte obisnuiti sa fim atenti la capcane genul sau/si, poate/trebuie,etc, dar am observat ca nea' U. foloseste des "poate" ca pe verb, nu ca pe adverb (posibil, probabil) si cel putin pe mine ma incurca al naibii cand il foloseste , avand sechelele mele de la grilele vechi :D.
3.nu vad nicio greseala la grila asta- eu stiu ca amanarea pronuntarii se face in sedinta publica.
4....:thumbdown: asta e buna, la asta nu m-am gandit: recunoaste faptele descrise sau cele pentru care e acuzat.....
Stiu din amintiri ca instanta e tinuta de faptele cu care este sesizata in rechizitoriu, chiar si de cele pt care nu e trimis in judecata expres, dar despre care se face vorbire si care se descriu in rechizitoru.....
Ce sa mai, nu stiu rasunsul...
5.nu,nu se comunica persoanei vatamate.
Se comunica partii vatamate.
persoana vatamata se constituie parte vatamata...daca nu, nu e parte in proces deci nu are cum sa i se comunice.

sper ca ti-am fost de ajutor.

edit; merci de raspuns, banuiesc ca asta ar fi motivul pt care se retine tentativa doar la furt simplu#-o
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
alcali, utilizator
artax a scris:

eu am renuntat la grilele lui U...f. multe raspunsuri gresite...nu are rost sa ma enervez....si asa nu-s in grafic
azi am pierdut o zi intreaga pe la servici si doctori...pt reincadrare in munca...si ma mai duc si maine odata ...ca sa ma testeze psihologic...luna asta sunt ma testez de 2 ori:P

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)