avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară protectia victimelor infractiunilor.
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

protectia victimelor infractiunilor.

In Legea nr. 211 din 27 mai 2004 privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor se afirma ca serviciile de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor asigura servicii de consiliere psihologica victimelor infractiunii.

Astfel, pot beneficia, la cerere, de consilere psihologica acordata gratuit cei care au fost victime la tentative de omor, omor calificat si omor deosebit de grav, au fost victime ale infractiunilor de lovire ori alte violente si vatamare corporala care au fost savarsite asupra membrilor familiei s.a., asa cum se regasesc in art. 8 din aceasta Lege.


Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 23:54, 18 Mai 2008
Consilierea psihologică se acordă, de asemenea, si victimelor infracţiunilor prevăzute în Legea nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Mecanismul instituţional prin care se asigură consilierea psihologică a victimelor este reprezentat de cabinetele constituite în acest scop de Ministerul Sănătăţii, cu spijinul autorităţilor administraţiei publice locale. În cadrul acestor cabinete, consilierea psihologică se asigură, în mod gratuit, pentru o perioadă de cel mult 3 luni.

Servicii pentru consilierea psihologică a victimelor infracţiunilor şi pentru asigurarea altor forme de asistenţă a acestora pot fi constituite şi de organizaţiile neguvernamentale, independent sau printr-un parteneriat cu autorităţile administraţiei publice.
Asa este, serviciile de consiliere psihologica gratuita se acorda pe o perioada de cel mult 3 luni, iar in cazul victimelor care nu au implinit inca 18 ani aceste servicii se pot derula pe o perioada de cel mult 6 luni.

Pentru a beneficia de serviciile de consiliere psihologica, victima trebuie sa depuna o cerere la serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor de pe langa tribunalul in circumscriptia caruia victima isi are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal: recuperare daune vinerica vinerica Buna seara, In urma cu 6 ani fiul meu a fost ucis de catre un vecin (rom) minor.A fost condamnat la 9 ani inchisoare, si de curand am aflat ca a fost ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)