avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre salariul femeii de serviciu si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului

Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie sa aiba cel putin salariul minim? pe economie aplicat de la 01/01/2011???.
Dar parca am auzit ca administratorul trebuie sa aiba un salariu mai mare(?) cu nu stiu ce procent fata de salariul minim?.
va intreb care este salariul minim deoarece acolo unde lucrez (la serviciul de baza) nici acum nu s-a aplicat acest salriu minim si poate ca nici in alte institutii. MULTUMESC si va doresc tuturor "O DUMINICA CAT MAI PLACUTA"!!!=D>
ndan57 a scris:

Multumesc ptr. raspunsuri celor 2 moderatori dar se pare ca pe acest site de la un timp fiecare(eu) vorbeste de unul singur(de cand cu aceasta decl.112) si poate ca tot eu o sa-mi raspund. Nu am spus ca este vreo legatura intre servicile de la asociatii de proprietari si implicit intre salariile de la acestea si serviciile/salariile unde sunt/suntem angajati cu contract pe per.nedeterminata(deocamdata.
Am intrebat doar daca s-a aplicat de la 01.01.2011, deoarece la mine la serv. inca nu s-a aplicat.
Am mai intrebat apoi in situatia in care o pers. care se ocupa de curatenie si ptr. care nu trebuie sa aiba prea multa carte(desi se pare ca totusi va trebui sa aiba minim 8 clase parca? sau poate chiar liceul) si ptr. activitatae pe care o desf. nu trebuie sa fie prea priceput ,si intre activitate pe care o desfasoara un administrator care acum desigur ca trebuie sa stie sa umble neaparat cu un sistem de calcul din ce in ce mai sofisticat datorita declaratiilor pe care tot trebuie sa le depunem , intre aceste doua feluri de activitati din care in una dai cu matura si in cealalta in care ai de aface f. mult cu un sistem de calcul desigur ca trebuie sa existe si o diferentiere la salariu.
Nu exista un fel de nomenclator de servici??
adica si femeia de serviciu si administratorul sa aiba ptr. activitati atat de diferite acelasi salariu?.
Desigur ca dna. "Elga 50" va spune ca se negociaza, dar eu doresc sa stiu daca nu este pe undeva si vreun normativ care face aceasta diferentiere. La munci diferite nu trebuie sa fie si salarizari diferite?
Ptr. dl."adriantot" eu nu ma aflu inca angajat cu CIM cu program de 8 ore, dardoresc sa fac acest lucru ca sa nu mai stau eu stresat ca vine controlul de la ITM si membrii comitetului asociatiei mele habar nu au despre ce au de facut, "problema" lor este sa nu ma mai ocup eu de interventiile la tevile care se sparg sa se ocupe dansii ca eu poate "am furat prea mult"#-o....despre formele de angajare nu au habar..#-o.

Deci dumneata esti administrator, sa intelegem ?
Salariul femeii de servici si a administratorului sunt negociate cu asoc. de locatari si acestia nu au CIM, ci o conventie civila, in care este prevazut cate ore pe luna lucreaza fiecare dintre cei doi, si ce "salar" le-a fost stabilit de asociatie.
Nu am auzit nici un administrator de asociatie ca ar avea CIM si ca ar lucra cate 8 ore zilnic, 22 de zile pe luna. E ceva absurd, ptr. ca intr-o asociatie nu ai asa mare volum de munca...deci pica chestia cu CIM_ul.
Ca administratorii isi "rotunjesc" veniturile ilegal....este adevarat, dar nu toti administratorii fac acest lucru. De regula se intampla la asociatiile unde nu exista cenzor sau un control asupra administratorului din nici o directie.
Nu e cazul dvs. inteleg.
elga50 a scris:
In cadrul asociatiilor de proprietari salariile sunt negociabile, chiar si sub salariul minim...

Va rog sa fiti amabila si sa ne indicati baza legala!
Sunt negociabile in functie de numarul de ore prestate.
Prezumtivul angajat propune, dar asociatia poate sa nu-i accepte propunerea si deci nu-l va angaja.
Ce baza legala vreti?
Oricum in asociatii salariile sunt de departe mult mai bune decat la orice privat s-ar angaja. La cate ore lucreaza persoana..... sa fim seriosi! :)
N-am vazut administrator sau ingrijitor rupt de munca in asociatiile de proprietari. De nervi, da, dar nu de munca!
LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR=D> dar revenind la problemele mele EU UNUL NU VA MAI INTELEG-fara suparare pai se discuta de atata timp ca trebuie sa avem CIM , ca astfel daca vine ITM-ul in control amendeaza asociatia(nu pe mine ca admin, dar tot pe site s-a "indicat ca eu ca admin. trebuie sa fac o instiintare catre comitet prin care sa-i instiintez despre legislatia in vigoare ca personalul angajat (f.serv.+admin) trebuie sa aiba CIM si acum spuneti ca nu este asa??? ca merge si C.C.??#-o pai nu ati scris/spus ca C.C. merge doar la lucrari ocazionale?#-o o teva sparta o mica reparatie OCAZIONALA?.
Fara suparare dna. "Elga" dar doar dvs. ati spus ca aveti CIM?..si daca spuneti ca aveti aproape in fiecare zi cate ceva de facut la asociatie(nu va suparati va rog) dar eu am infiecare zi cate ceva-sa zicem minim faptul ca stau cu calc pornit toata ziua si citesc ce se discut-desigur ca este ptr. invatatura mea, dar de altfel fac si alte treburi legate de introducere date aproape zilnic...eu nu stiu cum este la altii dar eu ...am obosit si de atata stress cu aceasta decl.112, acum spuneti ca nu avem mai nimc? poate la ltii fac si cei din comitet ceva? ce anume la mine doar se intalnesc si habar nu am ce discuta oricum despre legislatie nu stiu nimik chiar daca noul presedinte si-a cumparat documnetatia necesar tot nu stiu nimk....fara suparare .dar acum. nu mai inteleg nimic#-o.
Din cele ce spuneti reise ca indiferent de munca depusa, de ceea ce trebuie sa stii AVEM TOTI ACEIASI SALARIZARE??? RESPECTIV ADMIN.+F.DE SERV. FIECARE CATE 670LEI( NU MI-ATI SPUS DACA ESTE NET SAU BRUT)...ORICUM O SA AFLU DIN ALTA PARTE CACI AICI VAD -EU CITESC IN FIECARE ZI TOATE MESAJELE DE PE ACEST SITE---cu timpul raspunsurile nu mai sunt cele ceruta de cel care intreaba....O ZI BUNAAAA TUTUROR.=D>.
Haideti sa incerc si eu sa va dau un raspuns cat mai aproape de cerintele dumneavoastra:

Salariul minim BRUT pentru un contract de 8 ore/zi este de 670 lei.
Daca stabiliti acest salariu, dumneavoastra veti lua ca si net o suma mai mica, in functie de impozitele datorate de angajat si daca exista sau nu deducere pentru aplicarea impozitului de 16% (acesta se acorda numai la functia de baza, deci daca aveti un serviciu in alta parte si acolo vi se acorda deducerea, la asociatie nu mai puteti socoti inca o deducere de 250 de lei, ci veti aplica impozit de 16% pe intreaga suma ramasa dupa scaderea contributiilor).
Pe lista de intretinere, pe langa suma de 670 lei, reprezentand salariul brut al dumneavoastra se mai adauga si contributiile datorate de angajator si rezulta intreaga "anvelopa salariala" pentru dumneavoastra.
In acelasi fel se procedeaza si pentru femeia de serviciu.

Daca dumneavoastra aveti negociat in acest moment cu asociatia un salariu de 350 lei brut, puteti incheia un CIM cu timp de lucru 4 ore/zi (pentru ca salariul brut pentru 8 ore pe zi ar fi de 700 de lei si s-ar incadra in prevederile legale), totul depinde de care este suma neta pe care o primiti acum.

In ceea ce priveste diferenta de sararizare dintre administrator si femeia de serviciu, aici este de discutat si de negociat in functie de atributiile pe care le are fiecare (de exemplu la noi in bloc administratorul are salariul net mai mic decat ingrijitorul, el are CIM cu 2 ore/zi, iar ingrijitorul cu 4 ore/ zi, dar daca am socoti la brut pentru 8 ore/zi si am inmulti salariul administratorului cu 4 si al ingrijitorului cu 2, administratorul ar avea mai mult raportat la 8 ore pe zi, dar la noi nu a fost cazul de contract de 8 ore/zi).
Noi am contractat partea de contabilitate (declaratii, balante, calculare liste, evidente fonduri, etc) cu o firma de specialitate dar la dumneavoastra, daca faceti si aceste lucruri, aveti posibilitatea sa va negociati salariul cu conducerea asociatiei ca sa fie mai mare ca al femeii de serviciu, dar legea nu prevede nimic in acest sens.

Alte discuții în legătură

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos : - In ... (vezi toată discuția)
Contract munca cu timp partial merepere merepere trebuie sa inchei contract de munca pt femeia de serviciu. pe o scara s-a dorit o anume femeie de serviciu, care pana acum a primit salariu net 100 ron. as ... (vezi toată discuția)
Hotarare in sedinta lunara de comitet executiv nikoleta_steliana nikoleta_steliana Va rog frumos ajutati-ma cat mai repede cu putinta! Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca ... (vezi toată discuția)