avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre salariul femeii de serviciu si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului

Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie sa aiba cel putin salariul minim? pe economie aplicat de la 01/01/2011???.
Dar parca am auzit ca administratorul trebuie sa aiba un salariu mai mare(?) cu nu stiu ce procent fata de salariul minim?.
va intreb care este salariul minim deoarece acolo unde lucrez (la serviciul de baza) nici acum nu s-a aplicat acest salriu minim si poate ca nici in alte institutii. MULTUMESC si va doresc tuturor "O DUMINICA CAT MAI PLACUTA"!!!=D>
=D>MULTUMESC utilizatorului "drg75" intradevar este un raspuns cat mai aproape de ceea ce am intrebat eu. Sunt "angajat" la asociatie cu ceea ce se numeste C.C., eu fac absolut totul, adica tot ce tine de administrare/contabilitate/ caserie/depunere ajutoare/ plati furnizori/ citite reaprtitoare+apometre/introducere date in program/declaratii etc.etc, si doream sa nu mai am aceasta C.C. care este atat de nu stiu cum sa-i spun dar vad ca anaf-ul nu are treaba cu ea(cu ce platim) bani sa le dam dar poate are problemea cu ea ITM-ul, si ca eu sa stau linistit(daca se poate numi linistit) doream sa vad daca cei care au CIM ma pot indruma cum este mai bine.
doream sa stiu si ce anume se mai depune/merge acum la ITM? daca acum mai sunt acele cozi interminabile?..etc.
iar despre salariu doream sa stiu daca exista vreo baza LEGALA care sa faca diferentierea intre cele 2 functii....atat.
Ca totul se negociaza asta este altceva, eu doream sa stiu de la ce salariu NET plec.
Deci din cele spuse de utiliz.drg75 inteleg ca 670 este brut. MULTUMESC oricum, scuze pe cei pe care i-am deranjat...=D>
Ptr. Dna Elga 50 toate cele bune, si ma scuzati dar eu de astazi si pana cand ma voi duce la firma care face calculu eu am de lucru, intradevar cate putin dar am de citit repartitoarele, si in zilele urmatoare caci nu gasesc pe toti cei care U REPARTITOARE ACASA ASTAZI, DE CITI APA CALDA MENAJERA SI IN ZILELE URMATOARE, DE TRECUT IN FISELE APARTAMENTELOR RESPECTIVE consumurile, apoi de citit apa rece cand o face si apa nova si tot as in fiecare zi cate ceva ...mai multe...deci treaba este destula....O ZI BUNA TUTUROR!!!=D>
@ndan57, iata ce spuneam, printre altele, cu cateva zile mai devreme:

adriantot a scris:Data post: Luni, 28 Februarie 2011, 12:39

....trebuie sa-i stabiliti (daca nu ati facut-o pana acum) cel putin salariul minim pe economie, adica 670 le/luna brut.
Daca este angajata cu 2 ore pe zi, de exemplu, trebuie angajata cu minim 168 lei/luna brut...

Acelasi rationament si cu administratorul daca are CIM. Tot minim 670 lei/luna brut pentru 8 ore si minim 168 lei/luna brut pentru 2 ore pe zi.

Asadar am spus de mai multe ori ca stabilim salariul brut pentru ca legea la acesta se refera si nu la salariul net.
Mai precizez ca aceste salarii sunt minime, asa ca nu ne opreste nimeni sa angajam un administrator cu 1500 lei/luna pentru 8 ore sau 2 ore de lucru pe zi.
Si nu ne opreste nimeni sa angajam o femeie de servici cu 1000-1500 lei/luna pentru 10-15 scari de bloc. Sau o femeie de servici cu 200 lei pentru o scara, alta cu 500 lei pentru alte 3 scari si alta cu 800 lei pentru 7 scari de bloc, acestea avand unele 4 etaje, altele 7 sau 10 etaje, iar doamnele studii diferite.
Salarizarea se stabileste prin negociere, tinand cont de volumul de munca si nu dupa studiile ce le are fiecare. Asta pentru ca spuneati de administratorul cu calculator si femeia de serviciu cu matura...
Zilele trecute s-au scos la concurs 10 locuri de vanzatori de bilele la tonetele din oras ale regiei de transport. Salariul minim pe economie (brut desigur). S-au prezentat peste 100 de candidati din care peste 40 cu studii superioare. Indiferent de studii, cei care-au ocupat aceste posturi au acelasi salariu - minimul stabilit pe economie.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Adriantot, moderator
Legea e confuza total, la fel si oamenii
Lasa-ti dom'le povestile cu salar minim pe economie, si raspunde-ti clar utilizatorului ceea ce-l intereseaza, ca la ce raspunsuri a primit, e intr-o bezna totala... de unde nu-l mai scoate nici noul cod al muncii.#-o
Poate se gaseste o minte luminata sa explice cum e treaba cu CIm ptr. un administrator care "lucreaza" doar cateva ore pe luna, atentie nu poate fi vorba de un program de 8 ore sau 4 ore, ci e cu totul altceva in cazurile astea.
Apoi explicati cum se face CIM unei femei de servici, care are in grija o singura scara de bloc (atat are asociatia, un bloc cu o singura scara), sau la alte blocuri, o asociatie poate avea 2 scari, sau 3 scari ...blocuri cu 4 nivele.
Femeia de servici nu are cum sa stea nici macar 2 ore zilnic sa dea cu matura, iar aici nu discutam ca in unele zile nici matura n-o vad scarile de bloc.
Daca e dupa legile absurde, un administrator, cat si femeia de servici, au dretul la concediu de odihna ...platit (un concediu pe care asociatia il poate plati ptr. o vacanta in Egipt, de pilda:P).
Daca sunt oameni competenti sa raspunda strict la intrebarile puse de utilizatori, bine, iar daca nu exista asa ceva...ne dam doar fiecare cu parerea (care e mai destept):O
Nu vreti dv. sa faceti reprosuri guvernului, ITM-ului si cui mai vreti, numai noua nu, ca asociatiile tre' sa faca CIM unei femei pentru ca mozoleste o scara de bloc la doua zile o data, juma' de ora? :angry:
Sau vreti ca noi, aici, sa descurcam tara, dupa ce au impanzit-o altii cu o legislatie de nici naiba nu se mai descurca in ea? Ei, nu putem!:slap:

I s-a raspuns. Dar fiecare mai si judeca cu mintea proprie!:sorry:
Pai da, ca daca stam si ne uitam ca mutii unul la altul, cu siguranta se va schimba ceva in tara asta.:O
Aici ne dam cu parerile, iar acolo sus, pe undeva, se dau cu legile impotriva noastra.
Romania a ajuns intr-o stare agravanta de sclavagism, post-revolutionar. Dupa Noul Cod al Muncii, patronul are dreptul sa-l "munceasca" pe angajat, cat doreste el... pana la epuizare, si daca tot are asa multe drepturi, sa nu dea nici remuneratie corespunzatoare.

Eu cred ca vorbim singuri.

Sincer, nu am studiat noul cod al muncii, dar il voi studia ptr. ca mi se pare interesant faptul ca poti face CIM cu 2 ore zilnic.

Daca acest lucru nu a fost modificat in codul muncii, si a ramas ca CIM sa fie de minim 4 ore pe zi... atunci nu vad legalitatea unui CIM cu program de 2 ore unei femei de servici.

Alte discuții în legătură

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos : - In ... (vezi toată discuția)
Contract munca cu timp partial merepere merepere trebuie sa inchei contract de munca pt femeia de serviciu. pe o scara s-a dorit o anume femeie de serviciu, care pana acum a primit salariu net 100 ron. as ... (vezi toată discuția)
Hotarare in sedinta lunara de comitet executiv nikoleta_steliana nikoleta_steliana Va rog frumos ajutati-ma cat mai repede cu putinta! Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca ... (vezi toată discuția)