avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pentru limita de varsta - functionar public
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pentru limita de varsta - functionar public

Am indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta,am depus dosarul de pensionare,pot sa lucrez in continuare pana la primirea deciziei de pensionare?Mentionez ca sunt functionar public. Multumesc .
ylys a scris:
Numai ca, acum vreo 4 ani am avut un caz similar in institutie:
O persoana cu contract de munca individual, angajat pe perioada determinata, a actionat in instanta institutia pentru ca nu i-a dat preaviz pentru incetarea de drept a raporturilor de munca, la termenul prevazut in contract !
Instanta i-a dat castig de cauza.

Si ce legatura este intre personalul contractual si functionarul public? Discutia este despre pensionarea functionarului public, caz in care sunt aplicabile prevederile Legii nr. 188/1999, nu cele ale Codului muncii.

Sa presupunem, insa, ca ati fi avut un proces cu un functionar public, iar instanta ar fi dispus obligarea dvs. la acordarea unui preaviz functionarului public. Ipotetica hotarare a instantei nu ar fi creat drepturi si obligatii pentru toti functionarii publici si pentru toate institutiile publice din Romania.

Prin urmare institutia nu este obligata sa acorde niciun preaviz doamnei care a deschis aceasta discutie intrucat nu este vorba despre eliberare din functia publica, ci despre incetare de drept a raporturilor de serviciu.
Astazi am primit o adresa de la Casa de Pensii prin care suntem instiintati ca un salariat si-a depus dosarul pt pensionarea pentru limita de varsta si ca data acordarii drepturilor de pensie se face cu 21.09.2011. Adresa e datata cu 14.11.2011 si a ajuns in posesia firmei zilele acestea, iar decizia e datata tot cu 14.11.2011. Ce pot face, intrucat nu stiam ca salariatul respectiv indeplinea conditiile de pensionare pt limita de varsta? Cu ce data sa ii fac incetarea, avand in vedere ca daca as inceta contractul cu 21.09.2011 ar fi intarziat Revisalul? D-nul doreste sa lucreze in continuare pana in decembrie 2011, lucru cu care e de acord si angajatorul. Stiu ca se face incetarea + reangajarea in baza unui alt contract, dar ce mai pot face astazi?
Mentionez ca domnul are doar 58 de ani. De unde anume pot sti daca indeplineste sau nu conditiile de pensionare daca angajatul a lucrat si in alta parte, mai ales ca, cel mai probabil acesta are si grad I de munca (altfel nu imi explic cum anume a iesit la pensie la 58 ani).
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Loredana_84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)
Exista vreun act in care se specifica ca esti obligat sa parasesti sistemul la data implinirii varstei pt pensionare la limita de varsta, fara a avea o decizie de la casa locala de pensii? stef100 stef100 Am fost functionar public. Data cand am indeplinit varsta de a iesi la pensie a fost 08.04.2014. Am depus dosarul pt pensie pe 05.11.2013 si nici pana la ... (vezi toată discuția)
Pensionarea functionarului public meszrozalia meszrozalia Sunt functionar public, am cerut pensionarea de varsta de la data 28.06.prin cerere la Casa de pensiidin data de 2.06.2010.Inca nu am primit raspuns.Am ... (vezi toată discuția)