avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
(5) În aplicarea prevederilor art. 68 din Legea notarilor publici şi a activităţii notariale nr.
36/1995, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 92 din 16 mai 1995, cu
modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 36/1995, şi ale art. 75
din regulamentul prevăzut la pct. 275, secretarului unităţii administrativteritoriale/secretarului sectorului municipiului Bucureşti, denumit în continuare secretar, din
raza localităţii în care defunctul a avut ultimul domiciliu, atunci când are cunoştinţă că
moştenirea cuprinde bunuri imobile, procedând la verificarea datelor înregistrate în registrul
agricol, îi revine obligaţia să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale
notarului public care ţine opisul de evidenţă a procedurilor succesorale, cu menţionarea datelor
prevăzute la art. 72 din acest regulament, în cel mult 30 de zile calendaristice de la data
decesului, sub sancţiunile prevăzute de lege.
(6) Sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale se întocmeşte obligatoriu în 3
exemplare, din care unul se înaintează notarului public, unul compartimentului de specialitate
al autorităţilor administraţiei publice locale pentru cunoaşterea datelor de identitate a
succesibililor, iar cel de-al treilea rămâne la secretar, ca unic document care stă la baza
înregistrărilor din registrul prevăzut la alin. (7).
(7) Pentru urmărirea realizării atribuţiei prevăzute la alin. (6) secretarii au obligaţia
conducerii unui registru de evidenţă a sesizărilor pentru deschiderea procedurii succesorale,
care conţine următoarele coloane: numărul curent, numele şi prenumele defunctului, data
decesului, numărul actului de deces, numărul şi data înregistrării sesizării pentru deschiderea
procedurii succesorale în registrul general pentru înregistrarea corespondenţei de la nivelul
autorităţilor administraţiei publice locale respective, rolul nominal unic, volumul/poziţia nr. din
registrul agricol, numărul şi data confirmării primirii de către notarul public şi observaţii.
(8) Registrul prevăzut la alin. (7), al cărui model se stabileşte potrivit prevederilor pct. 256
giordano si la Directie sunt tot oameni ca si noi.Nu inseamna ca ei sunt cei mai pregatiti daca lucreaza la judet.
Am o intrebare.Daca minorul rezultat din casatorie ,este incredintat spre crestere si educare prin sentinta judecatoreasca mamei,parintii nefiind divortati,mama si minorul avand in baza un alt domiciliu,la bunicii materni,mama fiind plecata in prezent in strainatate,la o adresa necunoscuta tatalui,minorul ramanand in grija tatalui,acesta din urma poate sa-i faca primul buletin copilului la 14 ani?Mai exact poate fii considerat reprezentantul legal al copilului?Daca in calitate de parinte,nefiind decazut din drepturile parintesti,de ce nu pot reprezenta minorul in fata legiuitorului?
Dar daca parintii nu ar fi fost casatoriti?
Mi-a cazut net-ul...
Daca parintii nu sunt casatoriti e simplu. Domiciliul copilului l-as face la parintele care se prezinta cu copilul. Chiar daca in RNEP domiciliul copilului este inregistrat la celalalt parinte. Asa or fi hotarat ei la nastere sa inregistreze copilul. Intre timp lucrurile se mai pot schimba.
In ce fel a fost incredintat copilul prin acea hotarare judecatoreasca? Mi se pare ciudat daca parintii sunt casatoriti. Tatal putea foarte bine sa vina cu certificatul de casatorie si sa-i faca domiciliul copilului la el... Ma intreb ce scrie in respectiva sentinta... Puteti sa ne faceti un rezumat din dispozitivul sentintei? Daca minorul a fost totusi incredintat mamei ea trebuie sa se prezinte cu minorul pt. CI. Daca nu se poate ia tata curatela(ce vorbeam cu cava subiecte in urma). Dar domiciliul minorului trebuie facut la mama. Oricum vorbim pur teoretic daca nu stim ce scrie in sentinta respectiva... Patim ca in situatia anterioara cand noi ne-am dat cu presupusul in privinta curatelei si curatela era instituita pentru altceva. Veniti cu informatii ceva mai detaliate...
Parintii nu au vrut sa divorteze,deci nu sunt divortati nici in prezent, in schimb s-au judecat doar pentru incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere.Deci practic desi nu sunt divortati prin sentinta de incredintare domiciliul copilului a fost stabilit la mama .Dar vine tatal si zbiara la ghiseu ca vrea sa faca buletinul copilului,ca el e tatal,ca nu stie nimic de mama,ca e un abuz.La verificare se vede clar ca minorul si mama au domiciliul la bunicii materni unde dealtfel mama se refugiase cu minorul pentru o perioada,mai exact pana la plecarea sa in strainatate ,cand tatal a primit copilul ca pe un colet.Noi i-am indicat sa se prezinte la Judecatorie si sa solicite reincredintarea minorului pe considerentul ca exista o sentinta .
E bine si asa sa fie copilul reincredintat... Dar e o chestie de durata. Mai usor ar obtine o curatela, mai ales daca locuiesc undeva la tara.
Lumea e foarte parsiva...A incercat cineva sa ma sperie si pe mine cu televiziunea si le-am recomandat sa-i cheme daca stiu cei de laTV legea mai bine ca mine...
Pe scurt... Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj, recunoscut de tata si trecut ca atare pe certificat. Vine copilul cu bunica si cu tatal din certificat dar intre timp omul imi arata, din greseala, si o sentinta judecatoreasca de tagada paternitate. Bine-nteles ca nu mai fusese nimeni cu sentinta la starea civila astfel incat sa dispara tatal din certificat. Le-am explicat frumos ce sa faca sa ia bunica o curatela de la primarie, mai ales ca minorul locuia si era efectiv in grija ei si i-am explicat pas cu pas ce trebuie facut... Un unchi s-a trezit sa ma ameninte cu televiziunea si ca se duce la sef. Le-am explicat cum pot sa ajunga la sef... Dupa 5 minute ma suna seful si-mi spune sa primesc dosarul si sa semneze tatal ca reprezentant legal. L-am intrebat pe sef daca a vazut sentinta de tagada paternitate, a spus ca lui nu i-au aratat oamenii asa ceva, asa ca seful a inchis telefonul si nu a mai spus nimic de nici un dosar. Asa ca astia sunt oamenii... Imi pare rau ca nu-i pot ajuta pe copii dar nu pot face altceva decat prevede legea. E grea treaba cu reprezentantul legal...La majori e mai usor,desi si acolo apar in fiecare zi situatii noi...

Dragi colegi in situatia in care solutionati o cerere de eliberare a actului de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului din strainatate in Romania, unde faceti verificarile necesare, la structura judeteana de pasapoarte din judetul dumneavoastra sau la structura judeteana de pasapoarte care a emis respectivul pasaport? Chitanta de 41 de lei la care structura de pasapoarte o trimiteti? Ati primit noile indicatii cu privire la anularea pasapoartelor CRDS in astfel de situatii?

Ce se mai stie de detasarea politistilor la SPCLEP-uri? Dar a personalului contractual?

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)