avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lipsa foarte mare la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lipsa foarte mare la inventar

lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa precizez ca firma lucreaza cu acte inregula .Cum ar putea sa ma fure din acte? Ca alta posibilitate nu este decat aceasta.Spune-ti-mi mai exact ce in ce acte trebuie sa caut. Am luat avizele la mana si intrarile si iesirile si nu imi iese nimic. In ce acte as mai putea sa caut?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
crisulici21, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancaantoce , utilizator 13:17, 2 Februarie 2014
Ati semnat ceva ptr care ati fost de acord, respectiv minusul de 22000 lei.
Sincer, si este doar o parere personala, faptul ca angajamentul de plata este de doar 300 lei , nu mai este relavant minusul de 22000 lei. Mai ales ca minusul de la prima inventariere a si fost reglat in contabilitate. Poate patronul si-a dat seama ca nu s-a predat gestiunea la inceperea activitatii dvs si a preluat minusul fara a trage pe nimeni la raspundere (minus neimputabil). Dansul ce a spus cu privire la acest minus?

in cursul zilei de luni se va discuta cu toti angajatii (vanzatorii) problema sumei minus.
noi cei care lucram acolo avem teama de a nu fi pusi sa platim o suma mult mai mare decat cea pentru care s-a semnat angajamentul.
toti angajatii (vanzatorii) au declarat sume de maxim 300 de lei pe care se angajeaza sa le plateasca.
eu vreau sa stiu daca societatea (patronul) poate sa ceara sa platim mai mult decat suma pentru care am semnat?!
Si eu tocmai v-am raspuns. Personal, nu cred ca poate cere mai mult decat cei 300 lei ptr primul angajament de plata, decat daca semnati un alt doilea angajament de plata.

Chiar daca ati semnat acel proces verbal, recuperarera datoriei o va putea face in instanta. Cum nu are un inventar de predare-primire la angajarea dvs. (stoc initial) , imi este greu sa cred ca va putea demostra ca acel minus este real.

pai de acum inainte nu o sa mai semnez niciun alt angajament in afara de cel semnat prima data!
in momentul in care am fost chemati individual sa discutam despre acest minus inventar, acestia au spus ca doresc o rezolvare pe cale amiabila, deoarece nu vor sa recurga la procedura penala, tocmai spre binele nostru. asadar eu cred ca si eu au constientizat ca nu s-a facut acel inventar de predare-primire gestiune, si este binevenita orice recuperare a sumei lipsa, dat fiind faptul ca nu s-a constitui garantie si asa mai departe.
in principiu ei se leaga pe faptul ca am fi sustras noi ca si vanzatori bani din casa, si ca acest lucru se vede pe camerele de supraveghere, dar bineintels nu se vede clar suma care se extrage! de cele mai multe ori se face un raport x si plusul se considera bacsis, in limita bunuli simt.
va multumesc mult pentru informatiile acordate.
o sa revin luni cu mai multe detalii despre cele disutate cu patron despre minusul existent.

Alte discuții în legătură

Urgent,va rog,am mevoie de ajutorul vostru calinamalia calinamalia are voie sa ma scoata lipsa la stoc de mag dc eu nu am luat nici un stoc in primire??si dc ma scot lipsa eu ce pot face? (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)