Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus provenienta lui si am fost condus la sectia de politie,unde am dat o declaratie am semnat-o iar plicul a fost sigilat si pus ca dovada si trimis la analize.Am recunoscut ca intentionam sa-l consum si ca nu stiu exact ce contine,domni politisti nu au putut sa imi spuna urmarile faptei.
Ce as putea pati?Nu am nici o problema cu politia,chiar este prima oara cand merg la sectie,in plic era o cantitate infima (0.2 g).
nu avea nici jumate de gram,undeva la 0,2 g.
ma gandesc ca daca era ceva mai grav se intampla atunci,asa nici amprentele nu mi le-a luat,numai o declaratie.nu am mai avut niciodata probleme cu politia cred ca si asta se pune nu ?
Da, ar conta faptul ca nu aveti antecedente penale in situatia in care ati fi savarsit o infractiune. Acele etnobotanice vandute in magazine inca nu se gasesc in tabelul substantelor ilegale, asadar nu ati savarsit nicio infractiune. Daca ar fi intr-adevar substante ilegale dumneaveavoastra v-ati fi aflat in eroare cu privire la produsul cumparat si din nou, nu veti putea raspunde dpdv penal. Vi s-a luat acel pliculet tocmai pt a se stabili ce substante se afla in acela. Veti primi NUP.
Si eu cred ca va indreptati ,fie spre NUP , in cel mai rau caz , spre amenda administrativa a procurorului , desi , avand in vedere argumentatia distinsei colege de forum , d-ra Olimpia Ilie , care mi se pare pertinenta , inclin spre prima varianta
Nu veti pati absolut nimic. Substanta halucinogena gasita asupra dumneavoastra nu este substanta a carei detinere sau consum sa fie sanctionate penal ori contraventional. Daca ati fi fost prins cu heroina sau alt drog, atunci ar fi fost altceva. Consumul si comercializarea de produse etnobotanice halucinogene sunt legale, dar nu sunt agreate de autoritati si se incearca limitarea acestui fenomen prin alte mijloace de combatere decat interzicerea lor.