avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice?

Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus provenienta lui si am fost condus la sectia de politie,unde am dat o declaratie am semnat-o iar plicul a fost sigilat si pus ca dovada si trimis la analize.Am recunoscut ca intentionam sa-l consum si ca nu stiu exact ce contine,domni politisti nu au putut sa imi spuna urmarile faptei.
Ce as putea pati?Nu am nici o problema cu politia,chiar este prima oara cand merg la sectie,in plic era o cantitate infima (0.2 g).

Va multumesc!
Totusi care e provenienta plicului?
De unde l-ai cumparat?
mai conteaza provenineta daca era pus spre comercializare?...sincer...nu e logic...
avocat33 a scris:

mai conteaza provenineta daca era pus spre comercializare?...sincer...nu e logic...

e logic,pentru ca in magazinele de vise,se vand si substante interzise.

Conform noului act normativ, pe listele existente în Legea 143/2000 au fost introduse noi plante şi substanţe a căror cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere, fără drept se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani, respectiv de la 10 la 20 de ani pentru droguri de mare risc.

Noile plante şi substanţe identificate sunt, în marea majoritate:

Plante:
Specii de salvie (Salvia divinorum Epling & Játiva)– este o plantă care produce halucinaţii, închisoare 3-15 ani
Specii de mitragina (Mitragyna speciosa Korth (Kratom) – este o plantă cu efecte similare cocainei şi creează dependenţă, închisoare 3-15 ani.

Ciuperci:
Amanita muscaria, închisoare 3-15 ani;
Amanita pantherina, închisoare 3-15 ani;
Toate speciile din genul Psilocybe - produce halucinaţii, cu efecte similare LSD (ACIDUL LISERGIC), închisoare de la 10-20 ani.

Substanţe:
LSA (Amida acidului lisergic), închisoare de la 3-15 ani
Ketamina - Creează dependenţă, au fost înregistrate până în prezent 2 decese
Derivaţi din piperazină - produce halucinaţii, închisoare de la 10-20 ani
Sare de baie (Mefedronă)– au fost înregistrate cazuri de decese, închisoare de la 10-20 ani.

exista si ordonanta de urgenta numarul 6/2010, care interzice comercializarea plantelor etnobotanice,mai exact 98 la suta din plantele etnobotanice
da,dupa 4 luni de la acel incident,ieri a venit un politist la usa de la brigada de combatere a criminalitatii oragnizate care mi-a adus o citatie sa ma prezint la ei.Am fost astazi acolo,am mai dat o declaratie,prin care am spus ca nu sunt consumator,la ce sa intamplat,si spre surpinderea mea,deja aveam dosar penal.Apoi acei domni m-au dus la procuratura unde trebuia sa vb cu un procuror,lucru care nu sa intamplat,dupa vreo 20 de minute de asteptare,mi sa spus ca pot pleca acasa si voi fi contactat daca va fi nevoie si nu mi sa mai dat alte informatii.Din cate stiu,acuma totul tine de procuror,daca imi da sau nu inceperea urmariri penale nu ?Si de ce nu am mai vb cu un procuror,este posibil sa considere ca nu este o infractiune si ca nu mai este nevoie sa ma audieze?Si se poate incepe umarirea mea penala,fara ca eu sa mai fiu audiat si de procuror?

va multumesc.
Normal ca aveti dosar penal.

Si detinerea de substante constituie infractiune.
Am impresia ca va complicati existenta...
Nu ati avut avocat din oficiu?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)