avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatenie gradina din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatenie gradina din jurul blocului

Hristos a inviat!

As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Am doi vecini care nu inteleg ca nu trebuie sa arunce resturi menajere in gradina blocului (paine, mucuri de tigari etc.).
Ce poate face asociatia de proprietari pentru a le da o lectie ca trebuie sa pastreze curatenia?

Va multumesc anticipat!
SILVANAA90 a scris:

(Acest gunoi ar trebui pus la usa apartamentului de la care se stie ca s-a aruncat.)Poate asa se jeneaza,si pe viitor se corecteaza.

La cine ati facut precizarea "acest gunoi"?
Acele specimene,care se bucura sa vada de la etaj,cum altii muncesc ,la diferite varste,- chiar trecute de 90 de ani...si fara pic de ...arunca coji de seminte , mucuri de tigara si peturi de bere...,apreciati ca mai pot fi readuse pe calea bunului simt si a bunelor maniere?
Este o speranta desarta sa nadazjduesti ca bipezi care de la mutarea in imobil nu au ca unic scop decat jignirea si desconsiderarea vecinilor,vreodata se vor indrepta...
Partea tragica este ca inclusiv familiile acestora sunt de aceiasi calitate.Este regretabil cum semeni la varste inaintate le canta in struna la tinara generatie si aduc reprosuri celor in etate,care incearca in limita varstei si a puterilor sa contribuie cu mult bun simt ,simt civic si o lingurita de apa la udarea florilor,saparea spatiului verde ,tualetare pomi si gard,etc
Inainte de Paste,am convenit sa montam perdele nou noute...la intrarea in scara a trebuit sa vina un exemplar din tanara generatie ,cu optica generatiei sale,care nu s-a lasat pana nu a ciuruit cu tigara intreaga perdea...
Si atunci in asemenea conditii, iti mai vine sa muncesti ,in fapt sa dai bani pe o perdea ,pe o floare ,un stergator de picioare,cand experienta probeaza ca majoritatea minunilor tin numai 3 zile ?
Parte dintre noi ne bucuram cand vedem la altii ,munca materializata prin frumos,
dar putini dintre noi cunoastem efortul si traim satisfactia lucrului muncit si care sa reziste in fata lipsei de decenta a multora dintre semeni
Referitor la gunoaie aruncate in gradina blocului,mai multi vecini de pe scara blocului de la mine, cu ani mai multi in urma au decis ca in fata blocului sa se faca o gradina, fiind gunoi cu gramada pe acel teren iar spatiul era neamenajat in vreun fel.Acestia au ingradit cu gard viu (aproape 30 de metri lungime,de jur imprejur ) aceea portiune din fata blocului,au plantat flori s-au straduit "sa faca si pe politistii" pentru a mentine curatenia zi de zi,plus ca au cheltuit bani pentru flori si alte lucruri care ajutau la ingrijirea acestui spatiu .Acum cei din primaria orasului care nici macar o data nu s-au interesat de soarta acestui loc,dupa ce ne-a laudat gradina din fata blocului ca este plina de flori,iar gardul viu este o frumusete si dupa o promisiune ca gradina frumos ingrijita nu va dispare,s-a trezit acum ca vrea sa defriseze tot, inclusiv gardul viu de peste un metru inaltime si tot cam asa latime si sa puna in fata a tot blocul iarba,arbusti exotici si alte "minunatii" . Nici macar nu au fost consultati la vreo sedinta publica pana acum.Inteleg ca in fata scarii celeilalte ,spatiul a fost in paragina si trebuie amenajat in vreun fel dar nu inteleg ce are cu frumusete de gradina,in special cu gardul viu.
As dori totusi sa-i impiedic in vreu fel pe cei din primarie ,exista cumva vreo lege care sa protejeze spatiul verde existent ? sau poate defrisa in voie ? Se mai poate face ceva ? Sincer ma doare sufletul :(( sa vad ca niste oameni ajunsi in varsta si care inca isi dau interesul pentru curatenie, va trebui sa asiste la defrisarea acestui "colt de rai" (pentru ei ), de aceea as vrea sa-i ajut,dar nu stiu cum, am sunat la protectia mediului si le-am spus de defrisare si ei mi-au spus ca trebuia sa fim chemati la o sedinta publica tinuta de primarie,mi s-a mai spus ca primaria din oras inca nu a obtinut vreo autorizatie pentru amenajarea acestui spatiu (bine poate au timp sa ia o autorizatie cu toate ca deja vad ca deja se fac masuratori si schite pentru proiect) *(lucrarea de amenajare urmeaza sa fie facuta cu o firma si nu doar la noi in fata blocului vrea sa faca acest lucru,deci este un proiect mai extins iar dupa cate stiu este nevoie de o autorizatie de mediu).
Recunosc ca si eu sunt implicat in intretinerea acestei gradini ,dar daca nu erau acesti oamenii minunati nu stiu daca ajungeam vreo data sa invat sa tund un gard viu, sa plantez niste flori,sa ajung sa ma implic activ la curatenie,etc. Intr-un fel le sunt dator.Daca stiti cum i-as putea ajuta va rog sa-mi raspundeti.
presedintele blocului ar trebui sa mearga in audienta la primarul de care apartineti cu o solicitare scrisa in care sa fie inscrisa expunerea de motive pentru solicitarea dvs, si la care sa atasati si poze cat mai elocvente cu gradina asociatiei.
directia de mediu apartine tot de primarie iar ministerul mediului nu cred ca se implica intr-un astfel de caz.
@carol_lorac Multumesc pentru raspuns ! Nu prea pot face mai nimic deoarece domnul primar este in concediu si tocmai domnul primar facuse promisiunea publica ca aceea gradina nu va fi defrisata (atat timp cat va fi ingrijita).
De mentionat faptul ca promisiunea a fost facuta de domnul primar langa gradina, dupa ce a vizitat-o.
Sa numai spun faptul ca pana sa fie inchisa aceea gradina cu gard viu,se produceau acte de vandalism erau cetateni care veneau si urinau pe peretele blocului isi testau masinile langa bloc aruncand noroiul de pe roti pe peretii blocului si multe altele.
Pentru doamna Catalina:
Asociatia de propietari nu poate decat sa le rupa oasele.Daca stiti cine arunca gunoiul,gasiti 2 vecini martori si faceti sesizare la politia locala precum ca vecinul respectiv arunca gunoiul pe spatiul public.Se dau amenzi pentru acest lucru pentru ca este locul primariei.
Referitor la gardul viu pe care primaria vrea sa-l defriseze nu prea aveti ce sa faceti pentru ca dupa cum spuneam locul este al primariei si spatiul respectiv va fi tot zona verde.In Braila s-au taiat sute de pomi pentru ca primaria a vrut sa mareasca latimea unor strazi.Am vazut pe una din strazi cum lucratorii primariei au stricat o frumusete de trotuar din pavele,cu flori si braduti,amenajat de un locatar tocmai pentru a turna asfalt pentru ca vezi Doamne nu era in concordanta cu mediul inconjurator.

Alte discuții în legătură

Balcon la parter emine emine Buna ziua, Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara autorizatie/obstructionare acces dborsanu dborsanu Buna seara, Pe scurt: una din cele 6 scari ale blocului. Vecina noua la parter de un an. De cand a venit doar reclamatii, defrisare gradina acum o luna, iar ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului danfery danfery buna ziua. de aproximativ 15 anu ma ocup de ingrijirea spatiului verde din spatele blocului unde locuiesc, eu locuid la parter. acu ceva timp, in urma unor ... (vezi toată discuția)