avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatenie gradina din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatenie gradina din jurul blocului

Hristos a inviat!

As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Am doi vecini care nu inteleg ca nu trebuie sa arunce resturi menajere in gradina blocului (paine, mucuri de tigari etc.).
Ce poate face asociatia de proprietari pentru a le da o lectie ca trebuie sa pastreze curatenia?

Va multumesc anticipat!
In Tg Mures este o hotarare a consiliului local care interzice aruncarea sau scuturatul pe fereastra sau din balcoane a oricaror obiecte si deseuri.Amenda este intre 100 si 500 de lei.Solicita-ti ca si in orasul d.vstre, consiliul local sa adopta o asemenea hotarare. Constatarea si aplicarea amenzilor se fac de catre politia locala.=D>=D>=D>
Si la noi sunt legi,dar nu se aplica.
Exista tot felul de eludari a legii.Fie ca se apropie alegerile,sau ca nu are cine
sa le aplice.
In fata blocului nostru sunt tot felul de vanzatori ambulanti.Vand zarzavaturi.
Acestia sunt din cei bronzati.Cutiile,ambalajele sunt lasate vraiste.Spatele
blocurilor sunt transformate in W.C.-uri.Banii care ii castiga sunt dati pe bautura.
Se incing tot felul de scandaluri.In general micile spatii verzi sunt imprejmuite.
Pe aceste garduri stau, la vanzare,care acum deja s-au rupt.
Trec din cand in cand de la politia comunitara. Acesti vanzatori primesc amenzi.
A doua zi tot acolo sunt.
Eu cred ca sunt vinovati si ”cumparatorii”care nu se gandesc ca acelea au
fost intinse pe jos.(chiar daca sunt puse pe un ziar).
Asa deci sunt legi dar legea bunului simt nu a fost data inca.
Stiu ca in primul rand ar fi frumos ca oamenii sa fie cetateni model si sa nu exist existe situatii in care sa se produca mizerie. Dar din pacate nu traim in Elvetia.

Ar fi iarasi frumos ca sistemele administrative si cele de pastrare a ordinii publice sa functioneze cum trebuie, sa ia masuri corespunzatoare cand au loc astfel de evenimente nedorite, dar mai ales sa le previna. Dar iarasi, nu traim in Elvetia, iar sistemele de la noi sunt departe de a fi perfecte.

Insa chiar si asa, in conditiile de la noi, nu inseamna ca trebuie sa trecem cu vederea. Chemati mai des politia comunitara, probabil daca le vod da amenzi zilnic se vor plictisi intr-un final si vor schimba locatia. Daca nici asa nu merge vorbiti si cu celelalte asociatii din zona si angajati un paznic. La 2 ore pe zi costurile ar trebui sa fie infime.
Si daca nici asa nu merge aplicati metoda cetateneasca; a fost folosita cu bune rezultate inca din cele mai vechi timpuri. Faceti apel la batatorul de covoare, levierul de la masina, chiar si la pechinezii de apartament(unii sunt artagosi :) ).

Nu e nici o rusine sa vrei sa traiesti in conditii civilizate si sa lupti pentru asta.

Retineti ca ignoranta poate fi la fel de condamnabila ca fapta in sine.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon la parter emine emine Buna ziua, Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara autorizatie/obstructionare acces dborsanu dborsanu Buna seara, Pe scurt: una din cele 6 scari ale blocului. Vecina noua la parter de un an. De cand a venit doar reclamatii, defrisare gradina acum o luna, iar ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului danfery danfery buna ziua. de aproximativ 15 anu ma ocup de ingrijirea spatiului verde din spatele blocului unde locuiesc, eu locuid la parter. acu ceva timp, in urma unor ... (vezi toată discuția)