avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani

buna ziua,a si ei niste intrebarii:
1-eu ocup functia de director de magazin la o firma ,cu cit timp trebuie sa anunt firma ca vreau sa intru in concediul de crestere am copilului.
2-cum fac sa anunt firma de decizia mea,trebuie o cerere tip sau este de ajuns ceva formulat de mine,in cazul in care ste tip ma poate ajuta cineva sa intru in posesia ei,trebuie inregistrata undeva sau pot sa o trimit pe mail directorului
3-daca trebuie sa fac o instiintare oarecare as vrea sa ma indrume cineva care stie exact ca sunt sigur ca firma daca poate specula ceva are sa ma dea in judecata ca este un obicei al lor.

id:marryus20@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 17 Septembrie 2010
pana acuma am inteles ce vreau samai stiu daca ii anunt ca plec in concediu cu 30 de zile eu o sa mai primesc normal toate drepturile (banii,bonurii) ca ei obisnuiesc da nu dea bonuri celor care pleaca in ultima luna.
si inca ceva eu am depus garantie 10.000 care daca as iesi lipsa ceva mi s-ar trage de acolo,eu in momentul in care plec o sa fac inventar ce se intampla cu garantia mea?
o sa o primesc innapoi sau numai cind plec de la firma de tot.
va multumesc
Garantia se returneaza numai in momentul incetarii raportului juridic de munca.
inca o intrebare eu daca ii anunt cu 30 de zile innainte ca intru in concediu daca de exemplu dupa 1 ansi 6 lunii gasesc ceva bun de munca mai trebuie sa lucrez ceva la ei sau se condidera ca am demisionat (adica daca trebuie sa mai lucrez cele 30 de zile din contractul semnat de mine?
In cazul demisiei, preavizul este de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere. Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

Prin urmare, daca va dati demisia sunteti obligat sa lucrati pe perioada preavizului sau va puteti lua concediul de odihna.

elis a scris:


Prin urmare, daca va dati demisia sunteti obligat sa lucrati pe perioada preavizului sau va puteti lua concediul de odihna.




Am rugamintea sa imi clarificati care din urmatoarele variante sunt corecte pentru situatia de mai sus :-/ :
1. in perioada de preaviz nu poti sa iti iei concediu de odihna si urmeaza ca zilele de concediu sa ti se plateasca;
2. in perioada de preaviz iti poti lua concediu de odihna(inseamna ca ai acordul angajatorului) dar preavizul se suspenda si ulterior se prelungeste cu zilele respective;
3. in perioada de preaviz iti poti lua concediu fara ca preavizul sa se suspende - dar aici inteleg ca ai acordul angajatorului si acesta renunta la efectuarea intregii perioade de preaviz;


Multumesc anticipat :innocent:

Alte discuții în legătură

Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Buna ziua, Mamele care au stat in concediu de crestere copil de 2 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj daca angajatorul nu le poate reincadra si are un ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc iosifnagy iosifnagy Buna Seara! Sotia mea este in concediu de maternitate pana la sfarsitul lunii aprilie.De la fostul loc de munca i sa spus ca momentan nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)