avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidarea in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidarea in noul cod penal

Buna ziua!
Credeti ca, pana la aplicarea noului cod penal, exista posibilitatea revenirii, in cazul delapidarii, la notiunea de functionar?
Daca ramane forma actuala, cu functionar public, inseamna ca toti cei care au condamnari pe codul actual si care nu sunt functionari publici vor fi achitati?
Va multumesc!
Ba dimpotriva, infractiunile de coruptie nu au legatura cu domeniul privat, unde e vorba de banul, proprietatea sau afacerea fiecaruia si unde, daca are chef, poate angaja si "pe ochi frumosi". In ceea ce priveste delapidarea, chiar faptul ca a fost trecuta de la infractiuni contra patrimoniului la infractiuni in legatura cu serviciul, spune multe. Daca insusirea are loc in domeniul privat, exista pricinuirea de pagube in vederea obtinerii de foloase, adica gestiunea frauduloasa. Daca legea spune ca va trebuie vigneta doar pe autostrazi si caschetarul va opreste pe un drum national sau judetean (vedeti reglementarile maghiare) si va amendeaza ca nu o aveti, va supuneti sanctiunii doar ca, desi legea nu prevede, fapta este aceeasi? Daca un nejurist citeste legea, a carei necunoastere nu o poate invoca, dar care poate invoca lipsa studiilor de specialitate unde ar invata aceste interpretari (a se citi aplicare dupa bunul plac si dupa starea de moment ) a legii si da statul roman in judecata la CEDO(de parca acest stat nu s-a invatat de cate ori reprezentantii sai au dat-o in bara) si aduce ca probe definitia data de lege si, eventual, un dictionar al limbii romane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public, sau nu - administratorii de asociatii de proprietari elenamarta elenamarta In Codul penal, la art.175 (c), este prevazut, citez: (2) - De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care ... (vezi toată discuția)
Delapidarea in noul cod penal (2014) 2-7 ani sau 6luni - 7 ani ? danutz585 danutz585 Buna ziua, De curand am primit o notificare de la firma unde am lucrat pana acum o luna ca voi fi acuzat de delapidare pentru un prejudiciu de aprox. 18 mii ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - delapidarea ceferistul10 ceferistul10 Buna seara in noul cod penal sa modificat ceva la infractiunea de delapidare dosarul este de 3 ani in cercetare firma fraudata a intrat in insolventia (vezi toată discuția)