avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Procuror
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Procuror

Cam cat castiga in medie un procuror?
As vrea sa stiu cu ce se ocupa mai exact un procuror. Este procuratura intradevar o functie lipita de birou? ; procurorul poate participa activ la investigatiile de teren cot la cot cu membrii politiei ? La ora actuala, Romania are un deficit de procurori ?
As fi foarte recunoscator pentru eventuale raspunsuri, va multumesc.
Sa lasam putin Pink Floyd la o parte, oricat de mult ne-ar placea:)).
Procuror cu 20.000 lei salariu??? Wow, as vrea sa o vad si pe asta.
Procurorul este cel care supravegheaza urmarirea penala, dispune masuri de siguranta, intocmeste rechizitorii, audiaza martori, invinuiti/inculpati etc, e o munca incredibila. Nu sta la birou si citeste foi venite de la politisti, aceasta poate prin filme, nici atunci.
Sunt multe ore de munca, mult stres, multa munca, banii nu sunt atat de multi pe cat ati crede raportat cu efortul depus.
Da, participa la cercetarea la fata locului, nu are voie nimeni sa miste nimic fara acordul procurorului, el este cel care stie exact cum trebuie sa se desfasoare cercetarea la fata locului.
Acum depinde si unde esti procuror, incepi de jos si pe parcurul anilor ajungi mai sus. Cel mai frumos este sa fii procuror criminalist, dar imbatranesti pana ajungi acolo:D.
Romania nu are deficit de procurori, odata de intri la INM si mai si termini nu trebuie sa iti faci griji ca ai deja un loc de munca.
Imanent a scris:

La ora actuala, Romania are un deficit de procurori ?
As fi foarte recunoscator pentru eventuale raspunsuri, va multumesc.

La ora actuala este si un deficit de politisti dar cu toate astea urmeaza sa fie concediati vreo 10.000!!! In Romania sunt multe domenii bugetare cu deficit dar "statul trebuie reformat". Luati orice domeniu bugetar din Germania (care este unul din statele europene performante) si vedeti raportul angajat/populatie. Pentru unii reforma inseamna concedieri, astfel s-a tot reformat Romania din 1990 incoace si se vede unde am ajuns cu atata reformare.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
amcteam, utilizator
Pai cel mai usor e sa tai.
Mai ales cand nu tai de la tine.
Cand vine vorba de taiat de la altii, cu totii suntem doctori in economie.
florrin a scris:

Intrinsecule, eu vorbesc pentru ca am vazut the dark side of the moon...tu, daca intr-adevar esti student, mai ai de mancat pana sa mirosi un arestat...cel putin. Ce, crezi ca daca ai scapat de un controlor pe ratb ai dreptul sa emiti opinii cu privire la volumul de munca pe care il au procurorii versus politia judiciara? Dream on...


well, cu tot respectul cuvenit, mi-au lasat un gust amar procurorii care, cand te prezinti cu retinutul la parchet pentru propunere, iti plaseaza finut pe stick un model de rechizitoriu si te roaga sa-l faci tot tu, organul de pol.jud., ca ei sunt prea ocupati.
ca sa nu mai zic de alte dume de genul: procurorul la audiere, intreaba hotul: sigur nu ai cumparat de undeva bunurile?(bunuri sustrase prin efractie,la miezul noptii, prins in flagrant de partea vatamata) OMFG!
Trist!
Pacat ca sunt asa mari diferente intre salariile magistratilor si cele ale politistilor judiciaristi, oamenii astia isi merita pana la ultimul ban&more.

Alte discuții în legătură

Admitere la imn ANDREI NICOLAE ANDREI NICOLAE sunt politist din anul 1996, in anul 2003 am terminat fac drept si in sesiunea iunie 2003 am luat examenul de licenta , din decembrie 2005 sunt in corpul ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura martie-aprilie 2008 Costinescu2003 Costinescu2003 Salut fratilor!Am auzit din diverse surse ca s-ar organiza examen de admitere pentru ocuparea posturilor vacante de procuror, avand in vedere deficitul foarte ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)