Intrucat pana in data de 15 iulie 2011 ar fi trebuit sa-mi asigur locuinta, am cautat lista asiguratorilor acreditati. Dupa ce am citit mai multe articole si declaratii care se bateau cap in cap, am citit Legea nr. 260/2008 si am tras urmatoarele concluzii:
1. Sunt obligata sa-mi asigur locuinta “incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor” emise in aplicarea Legii nr. 260/2008, adica din august 2011 (art. 3, alin. 1 din Legea nr. 260/2008). 2. Pentru primul an, sunt obligata sa-mi asigur locuinta “pana la expirarea unei perioade de un an de la data implinirii termenului prevazut la art. 3 alin. (1)”, adica pana in august 2012 (art. 33 din Legea nr. 260/2008). 3. Voi fi amendata pentru nerespectarea obligatiei de a-mi asigura locuinta dupa expirarea perioadei prevazute la art. 33, adica incepand din august 2012 (art. 30, alin. 1, lit. a) din Legea nr. 260/2008).
De ce eu am ajuns la concluziile de mai sus iar in presa citesc altceva? Pentru ca nu cunosc legislatia din acest domeniu si nici nu traiesc cu impresia ca le stiu pe toate, va intreb pe dvs. ce anume imi scapa.
-exista o prevedere legala clara si neechivoca potrivit careia trebuie sa-mi asigur locuinta pana in 15 iulie 2011 sau pana in 5 august 2011, asa cum au declarat X, Y sau Z in presa?
-exista alte prevederi legale pe care, daca le-as fi citit, as fi ajuns la alte concluzii decat cele la care am ajuns mai sus?
Dar asigurarea produce efecte dupa data incheierii acesteia, nu putem confunda un impozit cu o asigurare, sunt doua lucruri total diferite, sau dv. veti incheia in august 2012 asigurarea retroactiv?