In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune contestatie la licit. si cerere de suspendare a licitatiei. Ei bine, am depus (in numele sotului meu si al fratelui sau ) si contestatie si cerere de susp. ( am platit si cautiunea de 10% ) si in data de 07.08.2008 s-a hotarat prin ordon. presedentiala suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la licit.Instanta retine in aceasta cerere ca "imobil aflat in coproprietate cu (fratele sotului meu ) nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a executarii silite" .Bun, acum am alta problema - creditorul (pers.fiz.) ne tot ameninta ca o sa avem probleme foarte mari daca nu ne retragem tot ce-am depus la instanta si ca i-a facut plangere penala sotului meu ( debitorul ) ca l-a inselat .Problema este ca sotul meu a avut o singura procura de la fratele lui ptr. un contract cu garantie imobiliara si de fapt s-au incheiat 3 contr. de impr. cu aceeasi procura .Toate contr. s-au incheiat la acelasi notar public si sotul meu chiar l-a intrebat pe notar daca este valabila procura iar notarul a spus ca este buna .Creditorul se teme ca celelalte 2 contr. de impr. se anuleaza deoarece era necesar sa fie cate o procura spec. ptr. fiecare contr. Deci ce vina are sotul meu ?
Daca exista hotarare judecatoreasca de suspendare a exutarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare atunci executorul judecatoresc nu poate elibera actul de adjudecare pana la solutionarea contestatiei.
In ce priveste contractul de ipoteca si contractul de imprumut, va sugerez sa completati contestatia la titlu cu cererea de anulare a contractului de imprumut si a contractului de ipoteca accesoriu pentru cauza ilicita, creditorul efectuand acte de camatarie interzise de lege. Acest motiv de nulitate are caracter absolut si poate fi invocat oricand, pe cale de actiune sau pe cale de exceptie, cererea fiind imprescritibila.
Sa va dea Dumnezeu sanatate. Miine mergem la avacatul nostru si o sa vedem ce se mai intampla. In privinta camatarului , care ne tot ameninta, nu stiu com voi putea sa-i dovedesc camataria deoarece exista o adevarata retea intre el, notar si executor. Sa nu ma intelegeti gresit si sa nu va suparati pe mine fiindca nu generalizez !
Totusi merita sa incercati. Poate gasiti si martori, care de asemenea au fost victimele asa zisilor "creditori".
Este important de stiut daca creditorii au acordat aceste imprumuturi cu titlu de comert , deci acestia au statutul de institutie financiara nebancara (situatie in care nu este camatarie) sau au fost simple imprumuturi acordate de persoane fizice. In ultimul caz ati avea sanse mari de castig, mai ales daca aveti si martori.
Toate cele 3 contractele de imprumut cu garantie imobiliara sunt incheiate cu o singura persoana fizica si s-a pus ipoteca de rang.I, respectiv II, respectiv III . Sotul meu cum l-a cunoscut pe acest camatar - a citit un anunt in ziar si anume ca "ofer credite in valuta cu garantii imobiliare sau auto, nr. telef..."" sotul meu i-a telefonat si s-au intilnit .Cind au incheiat primul contr.acest camatar i-a pus in vedere sotului meu ca a mai luat casele unor oameni si ca-l va lasa si pe el fara casa daca nu-i restituie banii cu tot cu dob. ( 10% ).Cand a venit scadenta, nereusind sa-i achitam banii+dob. , creditorul s-a oferit sa mai incheiem un contr. ( suma stipulata in contr. reprez. dob.de plata la primul impr.) tot cu o dob. mascata de 10 %si la al treilea imprumut tot asa s-a intamplat. Bun, acum vine partea care nu v-am spus-o : dupa al treilea "imprumut" am reusit sa achitam doar 800 de Euro ( suma ce nu mai recunoaste ca a primit-o), dar ptr. a putea sa-i restituim toata dobanda la imprumuturi camatarul a spus ca are el un prieten care ne poate ajuta ,.. si uite-asa am incheiat al patrulea contr. de impr. cu gar. imobil. ( ipoteca de rang..IV ), in care noul creditor accepta celelalte ipoteci iar primul creditor este de acord . A venit din nou scadenta, nu am putut sa le achitam si la fel , primul camatar a chemat alt prieten de-al sau si am incheiat al 5-lea contr. de impr. cu gar. imob. - ipoteca de rang V. Toate aceste 5 contracte s-au facut in baza unicei procuri de la fratele sotului. Chiar si avocatul nostru spunea ca-i va trimite o notificare creditorului sa-l aduca la biroul sau, pentru a-i sugera sa accepte de buna voie anularea celorlalte contr. de imprumuturi iar daca nu accepta ii vom face plangere penala. Daca a mai luat casele si altor oameni asa cum a spus acest camatar , trebuie sa fac sapaturi serioase ptr. a afla in ce mod.......As putea apela la organele de politie sau unde?
Daca faceti plangere penala, organele de cercetare penala vor face toate "sapaturile" necesare. Din cele relatate de Dvs. reiese foarte clar ca exista fapte penale si va trebui sa faceti plangere penala.
In cazul in care, urmare a plangerii Dvs., se incepe urmarirea penala impotriva creditorilor, va trebui sa cereti suspendarea judecarii contestatiei la executare pana la solutionarea cauzei penale, in baza principiului "penalul tine in loc civilul".
Camatarie
getuta
Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)