In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune contestatie la licit. si cerere de suspendare a licitatiei. Ei bine, am depus (in numele sotului meu si al fratelui sau ) si contestatie si cerere de susp. ( am platit si cautiunea de 10% ) si in data de 07.08.2008 s-a hotarat prin ordon. presedentiala suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la licit.Instanta retine in aceasta cerere ca "imobil aflat in coproprietate cu (fratele sotului meu ) nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a executarii silite" .Bun, acum am alta problema - creditorul (pers.fiz.) ne tot ameninta ca o sa avem probleme foarte mari daca nu ne retragem tot ce-am depus la instanta si ca i-a facut plangere penala sotului meu ( debitorul ) ca l-a inselat .Problema este ca sotul meu a avut o singura procura de la fratele lui ptr. un contract cu garantie imobiliara si de fapt s-au incheiat 3 contr. de impr. cu aceeasi procura .Toate contr. s-au incheiat la acelasi notar public si sotul meu chiar l-a intrebat pe notar daca este valabila procura iar notarul a spus ca este buna .Creditorul se teme ca celelalte 2 contr. de impr. se anuleaza deoarece era necesar sa fie cate o procura spec. ptr. fiecare contr. Deci ce vina are sotul meu ?
Termenul la contestatie este in data de 21.08.2008, nu stiu daca mai am timpul necesar sa fac acum plangerea penala, sa se si inceapa urmarirea penala, si sa mai cer si suspendare la judecarea contestatiei. Acum plec la avocat , cind revin va scriu. Toate cele bune va doresc.
Am discutat cu avocatul nostru si mi-a confirmat ca sfaturile pe care mi le-ati dat Dvs. Dna K.E. Exec. Jud. , reprezinta exact calea pe care o urmam si noi , mai precis si contestatia la exec , anularea proces.verb. de lic. si anularea titlurilor de exec. Acum incercam sa negociem cu creditorul sa renunte la dabanda de 10 % si in caz ca nu doreste ii vom face plangerea penala ptr. camatarie. Problema este urmatoarea : daca creditorul renunta la dobanda, cum pot sa-i restitui banii (fiindca am acesti bani ), avind in vedere ca suntem in proces cu el ? Adjudecatarul are vreo posibilitate sa-si retraga banii din cont inaintea solutionarii definitive a contestatiei la licitatie ? Dupa mine cred ca doar daca adjudecatarul se retrage pot sa-i restitui banii creditorului.
Adjudecatarul nu poate sa isi retraga banii inainte de solutionarea definitiva a contestatiei. Acestuia i se vor restitui banii doar in cazul in care instanta de judecata ar dispune anularea procesului-verbal de licitatie.
Pana la solutionarea definitiva a contestatiei nu va sfatuiesc sa depuneti banii, intrucat daca instanta va mentine procesul-verbal de licitatie , executorul judecatoresc va elibera actul de adjudecare chiar daca intre timp ati facut plata catre creditor.
Azi a fost primul termen pt. judecarea contestatiei la licitatie. Avocatul nostru a mai depus acte in completarea contestatiei, avacata paratului (creditorului) a venit cu o intampinare care nu mi se pare corecta si anume ::solicit respingerea contestatieidepusa de ...x..si y . pt. urm. motove - 1"obligatia execut.jud.de a-l cita si incunostiinta pe .. Y.. ( fratele sotului meu care are cota de 1/2 din imobil si care este garant ipotecar in baza unei procuri speciale ) - aceasta obligatie nu rezulta din disp. care reglementeaza exec.silita. Potrivit art.387cpc exec.silita poate incepe numai dupa ce se comunica debitorului o somatie care va cuprinde datele prevaz. in disp. legala indicata de la pct. 1 la pct.6. In dosarul de exec. silita dl..y.. are calitatea de mandant si nu pe aceea de debitor. Deci execut. jud. nu avea obligatia, potrivit legii,sa-l citeze, sa-l someze sau sa-l incunostiinteze". La punctul 2 scrie: afisare publicatiei de vanzare la locul unde se afla imobilul : exec. jud. a respectat disp.prevaz. de art. 504 pct.3 din cpc si afisat publicatia de vanzare la Jud...., Primaria...sediul BEJ si acomunicat-o debitorului X si creditorului , atat ptr. primul termen la licitatie cat si la al doilea termen". Aici scrie chiar avocatul paratului ca la locul unde se afla imobilul nu s-a afisat publicatia.La pct. 3 scrie :" obligatia incheierii procesului verbal de situatie in conditiile art. 496 cpc - Proc-verb de situatie a fost incheiat la data de.... si din continutul lui rezulta unde se afla imobilul." Numai ca noi am scris in contestatie ca exec. jud. nu s-a deplasat la locul imobilului , el scriind in proc.verb doar datele din cartea funciara.La punctul 4 " raportul de expertiza a fost intocmit si comunicat debitorului ptr. luare la cunostinta- debitorul dupa ce aluat cunost. de rap. de expertiza , putea sa faca contestatie ceea ce nu s-a facut si s-a trecut la urmatorul act de execut."La punctul 5 : "contestatorii desi solicita anularea procesului de -verbal de licitatie nu invoca nici un motiv de nulitate a acestuia "In incheiere scrie:"Contestatia depusa este un abuz de drept procesual ceea ce este contrar cu disp. art. 723 cpc.In concluzie , solicitam respingerea contestatiei intrucat exec. silita s-a facut cu respectarea disp. legale si motivele de nulitate invocate de contestatori nu sunt temeinice si legale."
Urmatorul termen este in data de 04.09.2008. Eu totusi am inteles din ce scrieti DVS. pe forum ca trebuia somat si coproprietarul ( garantul imobiliar ), ca publicatia de vanzare trebuia afisata si la locul unde este situat imobilul .Si faptul ca in ordon. presedentiala de susp. a licitatiei , instanta retine ca coproprietarul Y nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a licitatiei, asta nu inseamna nimic? Dvs ce credeti ?
Camatarie
getuta
Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)