avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executare silita

In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune contestatie la licit. si cerere de suspendare a licitatiei. Ei bine, am depus (in numele sotului meu si al fratelui sau ) si contestatie si cerere de susp. ( am platit si cautiunea de 10% ) si in data de 07.08.2008 s-a hotarat prin ordon. presedentiala suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la licit.Instanta retine in aceasta cerere ca "imobil aflat in coproprietate cu (fratele sotului meu ) nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a executarii silite" .Bun, acum am alta problema - creditorul (pers.fiz.) ne tot ameninta ca o sa avem probleme foarte mari daca nu ne retragem tot ce-am depus la instanta si ca i-a facut plangere penala sotului meu ( debitorul ) ca l-a inselat .Problema este ca sotul meu a avut o singura procura de la fratele lui ptr. un contract cu garantie imobiliara si de fapt s-au incheiat 3 contr. de impr. cu aceeasi procura .Toate contr. s-au incheiat la acelasi notar public si sotul meu chiar l-a intrebat pe notar daca este valabila procura iar notarul a spus ca este buna .Creditorul se teme ca celelalte 2 contr. de impr. se anuleaza deoarece era necesar sa fie cate o procura spec. ptr. fiecare contr. Deci ce vina are sotul meu ?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 10:53, 2 Septembrie 2008
Ce mult ma bucur ca ati revenit !
Daca garantul ipotecar are calitatea de debitor, de ce avocata intimatului a scris in intampinare ca fratele sotului meu are calitate de mandant si astfel el nu trebuia incunostiintat?
Am gasit o speta interesanta unde intr-un caz similar ( la Craiova ) cazului nostru, in care au fost anulate doua contractele de imprumut cu garantie imobiliara deoarece s-au folosit de o singura procura speciala care era data de catre mandant ptr. un contract de imrumut cu gar. imobiliara si nu mai multe .
Va multumesc frumos.
Era sa uit, contractele de impr. cu gar. imobiliara nu sunt separate, adica un contract de imprumut si un contract de garantie mobiliara ci sunt intr-un singur contr. de impr. cu gar. imobilara.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
getuta, utilizator
getuta a scris:

Ce mult ma bucur ca ati revenit !
Daca garantul ipotecar are calitatea de debitor, de ce avocata intimatului a scris in intampinare ca fratele sotului meu are calitate de mandant si astfel el nu trebuia incunostiintat?
Am gasit o speta interesanta unde intr-un caz similar ( la Craiova ) cazului nostru, in care au fost anulate doua contractele de imprumut cu garantie imobiliara deoarece s-au folosit de o singura procura speciala care era data de catre mandant ptr. un contract de imrumut cu gar. imobiliara si nu mai multe .
Va multumesc frumos.
Era sa uit, contractele de impr. cu gar. imobiliara nu sunt separate, adica un contract de imprumut si un contract de garantie mobiliara ci sunt intr-un singur contr. de impr. cu gar. imobilara.
Pana la urma: mai sunt 5 contracte cu garantie imobiliara pe un singur bun sau...? Este bine ca v-ati hotarat, in final!
Ptr. "tudorioan" - toate contr. au acelasi imobil ca si garantie Sunt ipoteci de rang. 1, 2, 3, 4, 5 pe un singur imobil.
Toti proprietarii imobilului cu care s-a garantat trebuie sa fie somati, in mod obligatoriu. Altfel, se poate considera ca se vinde doar cota parte din imobil care apartine debitorului care a fost somat. Ori in aceasta speta nu este cazul.

Nu are relevanta faptul ca contractul de imprumut si contractul de ipoteca sunt incorporate intr-un singur act sau in acte diferite. Regim juridic aplicabil acestor acte ramane acelasi.
Multumesc frumos. Nu inteleg ce inseamna fidejusor . In contr. de imprumut cu gar. imob. atat sotul meu cat si fratele sau, sunt " in calitate de fidejusori' dar si in calitate de "garanti ipotecari". Din ce am citit despre fidejusiune am inteles ca fidejusorul trebuie sa aibe domiciliul in raza tribunalului .. unde se face obligatia", insa fratele sotului meu are domiciliul in alt judet fata de noi. Ma puteti ajuta sa inteleg acest aspect?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
getuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre executarea silita getuta getuta In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care ... (vezi toată discuția)
Camatarie getuta getuta Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)